J. Sterling: A hibátlan játék

, by Kristina

Tartalom: 
Nem így és nem ezt akarták. 
És mégis…

Két fiatal, Cassie Andrews és Jack Carter kezdi meg tanulmányait a főiskolai előkészítőn. Amikor Cassie megismeri az emelkedő csillagú baseballreménységet, Jacket, határozott szándéka, hogy nagy ívben elkerüli ezt a beképzelt fölényes alakot. Ám Jack egészen másképp képzeli: randizni akar a lánnyal.

Mindketten sérült lelkűek, tele bizalmatlansággal, félnek kitárulkozni a másik (és önmaguk) előtt, és így vágnak bele ebbe az érzelmi utazásba, amely a szerelemről és a megbocsátásról szól. De a hosszú út végén talán meg lehet ragasztgatni az összetört szíveket…
Mert az élet néha durva és kegyetlen, mielőtt gyönyörűvé válna…


* * *

 Ha pár szóban kellene mesélnem A hibátlan játékról, akkor azt mondanám, hogy érzelmileg sokszínű és viharos volt, sok váratlan helyzettel és bonyodalmakkal tűzdelt romantikus történet, vagyis egy igazi New Adult csemege.
 Ez a műfaj közel áll a szívemhez, nem csak azért, mert főként korombeli (huszonéves) szereplők kapnak főszerepet, hanem mert tényleg izgalmassá válik attól, hogy a sok bonyodalom miatt nem lehet előre tudni mi vár rám a következő oldalon, vagy hogy milyen akadályokat gördít az író a szereplők boldogsága elé. Érzelmileg sokszínű, a bosszúságtól kezdve, a boldogságig megtalálható minden. Egy érzelmi zsarolás az egész, a könyv végére úgy éreztem, hogy egy bambán vigyorgó kis csitri lettem. 

 A hibátlan játék leginkább a Gyönyörű sorscsapás című könyvre hasonlít. Elmondom azt is hogy miért:
Az alapszituáció mind a kettőnél hasonlóan indul, vagyis van egy lány, akire az egyetem nőfalója felfigyel, a híres Jack Carter. Mint a legtöbb értelmes lány Cassie is (próbál) ellenáll(ni) neki, hiszen a szívét úgy tudja megóvni, ha nem is teszi kockára. Jack természetesen nem hajlandó lemondani róla, hiszen eddig még nem volt rá példa, hogy randira hívjon egy lányt, de nagyon úgy tűnt, hogy már az első alkalommal ki is kosarazzák.

 Jack a szépfiú, az egyetem sztárja, hiszen tehetséges baseball játékos, akire nagy jövő vár a profi ligában. Kihasználta a lányokat, vagy csak elvette amit adtak neki, ez nézőpont kérdése. Hogy szemét lett volna velük? Ha engem kérdeztek igen, és még volt képe ahhoz is, hogy ne mutasson semmiért sem megbánást. Majd jött Cassie és megmutatta neki, hogy bizony van olyan lány, akiért meg kell küzdenie. A könyvet leginkább Jack karaktere tette egyedivé, mert a szép külső mögött tényleg egy igazi rosszfiú található.


"Semmilyen kapcsolat nem maradhat fenn bizalom, őszinteség és kommunikáció nélkül, akkor sem, ha folyton együtt vagytok."
 A történet messze nem ér véget azzal, hogy Jacknek sikerül randira hívnia Cassiet, az csak a lavina szabadjára engedése volt a történetben. Attól a pillanattól kezdve, hogy Jack meglátta Cassiet neki vége volt és azt hiszem, hogy a törékeny lelkületű olvasóknak úgyszintén. Jack és a baseball két elválaszthatatlan dolog. Egy sikeres karrier előtt álló tehetség útját ismerheted meg, ha elolvasod a könyvet. Rengeteg bonyodalom kell számítani, ami nekem néha túl sok volt és kevésbé hihető, de az biztos, hogy nagyon élvezetes.

 A történetben, minden (de tényleg minden) benne van azokból az elemekből, amiktől egy romantikus lelkületű lány úgy érezze magát olvasás közben, mintha egy érzelmi viharba került sétahajóra szállt volna fel. Nem akarok spoilerezni, ezért nem sorolom fel, hogy a szerelem, szenvedély és megbocsátás mellett még mitől válik sokszínűvé, de azt garantálom, hogy leesett állal és a fejeteket fogva fogjátok szidni az írónőt, hogy így beletiport a lelki világotokba. Pontosan ezért volt jó olvasni, mert olvasás közben átélhettem azt, amire a való életben soha nem lett volna alkalmam. 


"– A sebhelyeink nem azt mutatják, Cass, hogy merre kell menni. Csak arra emlékeztetnek, hogy merről jöttünk."

 A kettős szemszögnek köszönhetően Jack és Cassie karakterét is meg lehet ismerni. Mindketten bizalmatlanok, a párkapcsolatok terén tapasztalatlanok. 
 Cassie karaktere az elején kicsit megijesztett, túl magabiztosnak tűnt, de aztán valahogy megértette magát velem és kezdtem megkedvelni. Nem tudom miért, de ugyan ez történt velem a már említett Gyönyörű sorscsapásnál is, vagyis mind a kettőnél a női főszereplőt tartott legtovább megkedvelni. Cassie élete a fényképészet, amit sokszor tapasztalni lehet a történetben, mert amikor csak kedvenc gépe a kezébe került és a leírtak alapján ahogyan lencsevégre kapta a pillanatokat, attól tényleg hihetővé vált a tehetsége.

 Melissa - Cassie flúgos barátnője és Dean - Jack öccse olyan mellékszereplők, akiknek a történetét szívesen elolvasnám. Remélem, hogy a 2. részben is szerepet kapnak, mert nélkülük már nem lesz az igazi.
 A történet mellett sok lehet a pro és a kontra. Maximálisan az mellett állok, hogy minden hangulattól függ. Néha a túl sok bonyodalom is a kárára válhat egy jó történetnek, ha valaki nyugalomra vágyik.


Az Ulpius-ház Kiadó honlapján, most 25% kedvezménnyel megrendelheted. Katt IDE.

A szerzőről:
Jenn Sterling Dél-Kaliforniában született, egész ifjúkorában a Los Angeles Dodgersnek szurkolt, maga pedig a baseballra nagyon hasonlító softballt gyakorolja. Rádió és mozgókép szakon szerzett BA diplomát, és élete java részében a szórakoztatóiparban dolgozott. Ez a harmadik regénye.

Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2013.
Eredeti cím: The Perfect Game
Sorozat: The Perfect Game 1. része

Köszönöm a kiadónak, hogy megismerhettem a történetet!

1 comments:

Bea said...

Mikor várható a második része magyarul??? Már nagyon várom és sehol nem találok infót róla :D ... ha tudsz segíts légysziiii :D :D ... Köszönöm előre is. :D

Bea