Jay Crownover: Rule

, by Kristina

Fülszöveg:
Shaw Landon attól a pillanattól fogva szerelmes Rule Archerbe, hogy meglátta őt.
A lányt nem taszítják piercingjei, tetoválásai és vad természete. Noha tisztában van vele, hogy Rule nem hozzá való, szívének nem tud parancsolni.
Rule tökéletes ellentéte mindannak, amit Shaw, a tiszta lelkű orvostanhallgató képvisel.
Egy olyan fenegyereknek, mint Rule Archer, Shaw Landon egy beképzelt királykisasszony – és nem utolsó sorban halott ikertestvére ex-barátnője. A lány mások szabályai szerint él, Rule csakis a saját feje után megy. Nincs ideje a Shaw-féle jóravaló, rendes lányokra, még akkor sem, ha ő az egyetlen, aki igazán ismeri őt.
De a rövid szoknya, a túl sok pohár születésnapi koktél és a megvallott titkok egy olyan estéhez vezetnek, melyet egyikük sem tud feledni.
A párnak most azzal a nehézséggel kell szembenéznie, hogy egy olyan lány, mint Shaw és egy olyan fiú, mint Rule hogy tudnak együtt maradni anélkül, hogy tönkretennék szerelmüket, vagy ami még rosszabb… egymást.

* * *

A fülszöveg sejtelmesen, de szépen körülírja, hogy mi is az, amire számítanunk kell a könyvben. A legtöbben mégis csak egy átlagos new adult szerelmi történetet várnak, de számomra sokkal több volt annál.


„- Rájöttem, hogy a könnyű dolgok sosem érik meg az árukat. Azok számítanak igazán, amikért meg kell dolgoznod.” Rule


A történetről

Az Archer családot nagy veszteség éri, mikor Remy életét veszti egy autószerencsétlenségben. A történet szempontjából fontos helyet foglal el, még úgy is, hogy csak a szereplők emlékein keresztül ismerjük meg. A gyász még évek után is kihat a szereplőkre és a tetteikre.

Rome bevonult a hadseregbe, Rule Denverben marad és tovább építi tetoválóművész karrierjét, de a szüleivel a viszony még jobban elromlik ikertestvére halála után. 
Shaw, Remy halálával a legjobb barátját vesztette el, de a családot továbbra is próbálja összetartani, ezért minden vasárnap hazafuvarozza Rule-t a családi villásreggelire, mert tudja, hogy csak így tölthetnek egy kis időt együtt az Archerek.


„- A család is csak olyan, mint minden más: sok munkára, türelemre és emberekre van szükség, hogy működjön. (…)”Shaw

Ezek a vasárnapok mindenkinek nagy erőfeszítést jelentenek, hiszen valljuk be, nem lehet egyszerű Shaw-nak sem Rule-t másnaposan, meztelenül lányok mellől kirángatni az ágyból, úgy hogy közben titokban szerelmes belé.
Egy szülinapi buli után Shaw és Rule kapcsolata fordulóponthoz ér, hiszen azon éjjel után, már más szemmel néznek egymásra. 
A könyvben megtudhatod, hogy milyen az, amikor egy távolról össze nem illő lány és fiú próbálja meg a majdnem lehetetlent. Egy kapcsolatot sok megpróbáltatás érhet, építeni kell és ápolni. Vajon ez sikerül a Rule könyv párosának is?

A szereplőkről

A könyv tényleg csak egy egyszerű történet lenne, ha a karakterek nem lennének ennyire élethűen bonyolultak, megtörtek, küzdő szelleműek és szeretni valók a maguk csökönyös módján. Útközben próbálják megtalálni elveszett önmagukat.

Rule-t nektek Shaw szemén keresztül szeretném bemutatni:
„… pimasz volt, szabad szájú, felelőtlen, meggondolatlan, gyakran bolond és úgy általában egy kibírhatatlan bunkó. De amikor úgy tartotta kedve, elbűvölő, vicces is tudott lenni, nagyszerű művész és a legtöbb esetben az egyik legérdekesebb ember a társaságban.
Nem merném kijelenteni, hogy egy igazi álompasi, de azt merem garantálni, hogy minden női olvasó talál benne legalább egy tulajdonságot, amiért megéri sóhajtozni utána.

Shaw jellemzését is egy idézettel kezdeném:
Szerencsére egy ítélkezéssel és gyűlölettel teli háztartásban nőttem fel, így immúnissá váltam a személyemet érintő mocskolódásra.”

Alapvetően nem volt bajom a csajjal, és ez elég ritka eset, hiszen nem sok közös tulajdonságaink vannak, mégis könnyen beleéltem magam a szerepébe. Emlékszem, hogy az első olvasás alkalmával szitkozódtam egy-egy olyan lépése miatt, amit nem helyeseltem, de újraolvasásnál már könnyebben megértettem és még szurkoltam is neki, annak ellenére is, hogy tudtam a történet végét. 
Évekig mások elvárásai szerint élt, szinte élvezet volt figyelni hogyan találta meg a saját útját.


A mellékszereplőket is könnyű megkedvelni. Igaz barátok, vagy épp hű testvérek. Összetartóak és védelmezők. Aydan, Jet, Rome és Cora a Marked Men sorozat következő részeiben kapnak majd főszerepet. Egyéniségek és karizmatikus jellemek, vagyis fogalmam sincs, hogy hogyan oldotta meg Jay írónő a könyveikben, hogy szilárd kapcsolatot alakítsanak ki, de ha csak kicsit is hasonlóan, mint a Rule-ban, akkor izgalmas percek várnak rám a jövőben is. 

A könyv és én

Szerelem volt első olvasásra, de függőséget okozott második alkalommal.


„– Félhetsz egyedül és félhetünk együtt.(…)”

Abszolút olyan történet, amiért a legtöbben rajongani fognak. Hogy volt (számomra) különleges?
* Pörgős. Nincsenek benne, úgynevezett "üresjáratok", állandóan történik valami.
* Egy olyan kapcsolat kap főszerepet, amelynek mind a két fele szinte vakon tapogatózik, fél a bukástól, de akik mégis próbálkoznak.
 * Észrevétlenül lopakodik a bőröd alá szókimondó stílusával.
*  Elkerülhetetlen, hogy ne kezdj szurkolni a hibát hibára halmozó szereplőkért. És leginkább ez fogta meg esendő szívem, hogy képes voltam megbocsátani bármit, csak azért, mert a szívem mélyén tudom, hogy hibákból tanul az ember.
* Néha az volt az érzésem a jellemfejlődésnél, hogy egy előrelépés utána kettő következett vissza, de a könyv vége kárpótolt mindenért.

* Váratlan és néha logikátlannak tűnő megoldások várnak, de el kell fogadni, hogy az író kavargatja a kártyát, mert itt ő oszt, ő határozza meg, hogy hogyan alakul a történet, hogyan fejlődnek a szereplők és milyen lesz a vége. Az olvasónak csak az a dolga, hogy hátradőljön és élvezze.
* Nincsenek úgynevezett üresjáratok a történetben. Állandóan történik valami, pörögnek az események és így észrevétlenül fogynak az oldalak.
*Tökéletes példákkal szolgál ahhoz a tényhez, hogy a nők és a férfiak bizonyos jeleket, történéseket más-más módon értelmeznek. Ennél fogva feleslegesen bonyolítják a dolgokat, csak azért, mert nem beszélnek őszintén, félelem nélkül egymással. Vagyis a kapcsolatban a legfontosabb tényt felejtik el, hogy a másik nem tud olvasni a gondolataikban. 
* A tetkó nem arra van, hogy elrejtse az embert. Ellenkezőleg... ez az egy dolog, ami igazán megmutatja, hogy ki is az a személy, aki a testén viseli. Hiszen a vágyainkat és emlékeinket örökítsük meg ez által.
* Érzelmi káosz, de higgyétek el, minden pillanatáért megérte.
* A terjedelmét illetően tényleg hosszú, de a lapok rohamos tempóban fogytak, lassításra pedig még csak gondolni sem mertem.

„Az alagút sötét volt és hosszú, néha a jó szándékom ellenére is mindenhol falakba ütköztem, de ha Shaw világítja meg az utat a végén, nincs olyan erő, ami visszatartana a próbálkozástól.” Rule


Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2013.
Eredeti cím: Rule
Sorozat: Marked Men 1. része

Az olvasás lehetőségét köszönöm a kiadónak!

Blogturné

Az Ulpius-ház Kiadó gondozásában a napokban megjelenik Jay Crownover: Rule című new adult műfajú könyve. 12 napon keresztül 12 blogger oldalán olvashattok a könyvről, valamint játszhattok a turné ideje alatt a nyereményjátékon, amelyen 3 könyvet sorsolunk ki.


nov. 21. Kristina blogja
dec. 2. Könyvek erdeje


Nyereményjáték

Rule, Elemésztve, A soha határa
3 kihagyhatatlan new adult történet és most esélyt kapsz arra, hogy megnyerd. 
A doboz kitöltéséhez segítséget ITT találsz.

a Rafflecopter giveaway


1 comments:

Szaszilla said...

Szia!
Nem tudod, az ulpiusz mikor fogja kiadni a második (Jet) könyvet?
Köszi :)