Debora Greary: Modern boszorkány

, by Kristina

Fülszöveg:
Mi jut eszébe mindenkinek a boszorkányokról? Seprűnyél, nagy üst és varázsfőzetek. Ám a modern boszorkányok nem ilyenek. Otthonosan mozognak a modern technológia világában, és előszeretettel használják azt.
Jamie és Nell testvérek, mindketten boszorkányok. Egy programot készítenek, amelynek segítségével boszorkánytársadalmat építhetnek ki a világhálón. A program egy varázslat hatására érzékeli az átlagemberekre nem jellemző energiákat, és a weboldalra irányítja a talált boszorkányt. Egy nap Lauren, a 28 esztendős ingatlanügynök böngészés közben a chatszobában találja magát, ahol három nő megpróbálja meggyőzni, hogy ő boszorkány. A nő teljesen átlagos életet él Chicagóban, így elég cinikusan áll a beszélgetéshez, nem hisz a többieknek. A programban van a hiba, vagy ő egy edzetlen boszorkány, ami veszélyes lehet önmagára és a környezetére nézve is? A többi boszorkány dolga, hogy kiderítse az igazságot.

Előrendelheted EZEN a linken 30%-os kedvezménnyel a Maxim Kiadó újdonságait, közöttük a Modern boszorkányt is.

A történetről és a szereplőkről

 Mitől lesz egy boszorkány modern? Debora Greary olyan törénetet mesél el, amelyben a számítástechnika, az internet, a modern technológia keveredik a boszorkánysággal, amelyben olyan képessségű boszorkányok élnek közöttük, akik a varázslat segítségével írnak programokat, terveznek játékokat.
 Jamie és Nell mindketten tehetséges boszorkányok, és emellett a programozásban is kitűnőek. Olyan programot fejlesztenek ki, amely az internetező boszorkányokat felismeri és egy közös chatszobába irányítja, így a világ minden táján élő boszorkányok könnyebben tudják tartani egymással a kapcsolatot. 
 Az első próbán érdekes dolgok történnek, amikor Nell bevonó bűbája egy ismeretlen nőt irányít a beszélgetésbe. Így találja magát Lauren, online vásárlás közben hirtelen egy olyan weboldalon, ahol boszorkányok beszélgetnek. Igen ám, ez nem is lenne annyira különös, csakhogy ő nem hisz a boszorkányok létezésében, de a legnagyobb döbbenetet mégis az váltja ki belőle, hogy a nők azt állítják róla,  hogy minden bizonnyal ő is közülük való. Hiszen a bevonó bűbáj csak a boszorkányképességel rendelkező emberekre hat.
 Így kezdődik meg Lauren életreszóló kalandja, amikor Jamie betoppan hozzá, hogy felmérje a képességeit és kiderül, hogy tehetsége tényleg nagymértékű.
Lauren 28 évesen sikerét az ingatlanos szakmában a jó ösztöneinek könyvelte el, mígnem be nem bizonyították, hogy az is összefügg tehetségével. Hosszú út vár Laurenre, és élvezetes volt olvasni a fejlődéséről. :)

A könyv nem csak Laurenről szólt, hanem Jamie és Nat kapcsolatáról, Nellről és családjáról, Sophieról és a négyéves Aervynről.
Lauren barátnője Nat jógaoktató, gazdag családból származik, de amint alkalma nyílt rá elhagyta szülei sznob és elvárásoktól terhes otthonát. Nat a pozitív gondolkodásával, a világnézetével nagyon hamar belopta magát a szívembe. Jamie és Nat párosának köszönhetően, pedig romantikus jelenetek is voltak a könyvben.
Aervyn négyéves létére értelmes kis kölyök, kora egyik legnagyobb boszorkánya válik belőle. Laurennel hamar egymásra találtak, és sok mosolyt csaltak az arcomra. :)

A könyv és Én

Karneol - a szellemi
alkotómunka támogatására.
 Mióta blogolássl foglalkozom, többféle értékelésírással találkoztam, szereztem újabb és újabb tapasztalatot. Vannak könyvek, amelyek iránti rajongásomból kifolyólag alig bírom abbahagyni a fecsegést, és van a Modern boszorkány, ami nagyon tetszett egyedisége miatt, de ahányszor nekiültem bejegyzést írni, csak a fránya kurzor villogását kellett figyelnem, mert egyszerűen nem jöttek a szavak.
Citrin - a varázserővel
foglalkozáshoz
Könnyed, vicces és szórakoztató, de közben barátságos, csöppnyit romantikus, nagyon családias és izgalmas a sok boszorkányos magyarázattól. Varázslatos, miközben olyan, mint ha egy boszorkánytörténelemórát hallgattam volna végig.
Sokszereplős, aranyos, egy igazi családregény. :)
Tetszett, hogy a boszorkányságról rengeteg olyan dolgot olvastam benne, amiről eddig nem is hallottam, így újszerű volt. Élvezetes volt ahogy a magyarázatokkal alátámasztottak dolgokat, ahogy az író ötvözte a modern világot az évszázados mesékkel.

Extra - Kristályok


Smaragd -az agy szervi
 gyógyításához
Fehér holdkő - 
az egyensúly kedvéért.
Sophie tehetsége a földmágiában rejlik, ért a nővényekhez, gyógyfüvekhez, a kristályokhoz.
Sophie kristályokat küldött Laurennek a könyvben, és ezeket válogattam össze nektek, a képeket ezeket láthatjátok és a feliratok magyarázaként szolgálnak, hogy miben segítenek.


Lazurit - a tisztánlátás és a s
zívkapcsolat érdekében.

Blogturné

A Maxim Kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Debora Geary: Modern boszorkány című regénye, az azonos című sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Lauren és a modern boszorkányok varázslatos életét!
2014. május 30-tól egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.
Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!





06/02. - Kristina blogja









Nyereményjáték

A boszorkányokról legendák keringenek. Regények és filmek mesélik el történeteitek újra és újra. 
Hogy léteznek-e? Egy biztosan. Az üst felett görnyedve éppen varázsigéket mormol, miközben egy fiolányi szerencsét löttyent főzetébe, hogy így segítsen Benneteket a nyereményhez. Kíváncsiak vagytok a nevére? Sajnos nem árulhatja el, hisz a név hatalom. Erre hamarosan Ti magatok is rájöttök. 
Minden blogon találtok egy varázslókártyát, melyek mindegyike egy-egy híres boszorkányt, boszorkánymestert, varázslót vagy mágust rejt. A rajtuk szereplő információmorzsák alapján kell kitalálnotok, hogy hogyan hívják az illetőt. Minden megfejtett névvel növelhetitek esélyeteket a fődíj megszerzésére. 
A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott, 3 db Modern boszorkány könyv egyike.
(Postázás csak Magyarország területén belül!)


a Rafflecopter giveaway

2 comments:

Anonymous said...

Tudom, ki ez, de azt nem, hogy pontosan melyik nevét írjam be... Többet is elfogadtok, vagy tippeljek? :)

Kristina said...

Én is ismerem több változatát a nevének, de a jelentése mind ugyan az. Szerintem nem tévedhetsz akár melyiket írod be :)