On Sai: Lucy

, by Kristina

Fülszöveg:
A kalózkirály megindult a végeken. Senki sem tudja, a mentálok mit tesznek, védik az emberiséget, vagy a sorsukra hagyják őket.
Don rájön, hogy az események láncolata mögött a Gonosz áll, és a Navran bolygón élők kiirtását akarja. Mi a bölcsesség útja, beavatkozhat-e az emberiség sorsába egy mentál erőszakkal? És mit forral Lucy az árnyas, tóparti fák alatt?
Lucyt felkavarja Don jelenléte, és felbosszantja Chester politikai ügyeskedése. Rendet akar a világegyetemben, és úgy avatkozik be a harcba, amire senki sem számít. Ám a segítségnek ára van, és Lucy megfizet érte. Vajon elhiszi neki valaki, hogy helyes döntéseket hoz?
Scar még Artúr szerelmi vallomásán dühöng, miközben a katonai központban elkezdi az ügynökképzést. Megpróbál beilleszkedni, de rögtön gyanússá válik. Főleg, hogy megérkezik Don, és egy akció után a feje tetejére áll a titkosszolgálat.
Mindeközben Artúr az események sűrűjében próbáll helyt állni, az életét kockáztatja, hogy véghezvigye az astori szerelőkkel a lehetetlent. Ráadásul találkozik Scarral. Vajon el tudja mondani, mit érez? Isten vagy a Sátán kísértése az a különös éjjel?
És mit tesz mindeközben Chester?
Lehet-e a jó ügyért rosszat tenni? Feláldozhatók-e mások magasabb célokért?
Mi a szerelem? Felszabadító erő, pusztító sötétség, vagy egy váll, ahol békére találsz?



Központi szerepet játszik a két entintás, továbbra is a jó és a rossz harca áll középpontban.  Egyre több háttérinformációt ismerhetünk meg a szereplőkről, amitől tisztább kép alakul ki róluk. Újabb kalandok várnak rájuk, veszélyesebb lépésekre szánják magukat. Minden pillanatban ébernek és megfontoltnak kellene lenniük, ehelyett állandóan kockáztatnak és ismeretlen kimenetelű harcokba bocsátkoznak.
Ha teljesen még nem is értettem meg a karakterek céljait, de már kezd kialakulni bennem egy kép, egy elmélet, hogy mi is várható majd a folytatásban. 

"Miért gondolja mindenki, hogy vannak jók meg rosszak? Csak jó és rossz döntések vannak."

Lucy múltjának megismerése arra volt jó, hogy sokkal jobban megértsem őt. Már Scar könyvében is éreztem, hogy sokkal több ő, mint egy lélektelen mentál, egyre hatalmasabb belső tanácsos. Olykor olyan érzésem volt, hogy egy megbántott és elhagyott kislány lelke van egy 200 éves mentál testébe zárva.
Scar felülmúlja önmagát ezúttal is. Egy olyan sakkjátszmában találja magát, amiben az emberek maguk a figurák, ő pedig a bábú akit mindenki meg akar szerezni. A legtöbbször az ő jeleneteinél húzódott mosolyra a szám. Naiv lélek ő, a legtisztább értelemben, mert hisz a jóban, de hőstetteinek ellenére sem nagyképű.
Don és Chester ebben a részben már megmutatják pontosan mekkora értékű erővel és hatalommal rendelkeznek. Amennyire kedveltem őket az előző részben, most annyira nem tudom őket hova sorolni. Egyszerűen kell a folytatás, hogy megértsem őket is, mert jelenleg velük kapcsolatban vetődött fel bennem a legtöbb kérdés.
Artúr és a keresztények egyre jobban belekeverednek a kalózok és a birodalom harcának hálójába. 
Scar és Artúr újratalálkozása volt a könyv fénypontja számomra!

"A tegnap elmúlt, minek foglalkozni vele, a holnap csak jön, ráér akkor aggódni rajta, ha itt lesz."




Ha két évvel ezelőtt azt mondja nekem valaki, hogy sci-fi könyvekért, pontosabban űroperákért fogok ennyire rajongani, akkor biztosan kinevetem. Először a Calderon (első és mádosik része egyaránt) fogott ki magának, majd Scar attól komolyabb hangvételű története éreztette velem, hogy a romantikán kívül is vannak még rajongásra érdemes regények, műfajok.
On Sai művészi módon játszik a szavakkal. Tökéletes olvasmány minden korosztálynak, fiatalnak, felnőttnek. Mindenből van benne egy kicsi, ettől élvezheti nő és férfi is egyaránt.

"Ölni csak elegánsan érdemes." – Lucy

Olvasás közben gyakran elmerültem a gondolataimban, elkerülhetetlen volt számtalan alkalommal, hogy azokra a tanításokra gondoljak vissza, amiket gyermekkoromban a hittanórákon hallgattam. Minden ember hisz valamiben, a hit egy kapaszkodó, ami biztonságérzetet ad az embereknek. 
Egy bonyolult elmés játék a történet, melyben hemzsegnek az életigazságok, bölcsességek.
Elmés felépítésű, páratlanul fordulatos, felettébb izgalmas és a sok szórakoztató jelenet és gondolat mellett függővé válik az olvasó, mert ebből csak még több kell. Szórakozás közben tanít. Csak ajánlani tudom!

"Az igazi jók sosem tudják magukról, hogy jók, hiányzik belőlük ez a gőg." – Scar

Kiadó: Könyvmolyképző
Sorozat: Szivárgó sötétség 2. része
Elit Start: 2014.12.13.
Országos megjelenés: 2014.12.16.


A Scarban számtalan szereplő a szívünkhöz nőtt, egyesek talán még fel is dühítettek. Most visszatér öt főszereplőnk, és hirtelen a jól megszokott szerepek megváltoznak. Egy háború küszöbén váratlan dolgok derülhetnek ki a szereplőinkről: egyesek talpraesettebbek, mint gondolnánk, mások jobbak, mint hittük volna, és olyan szereplőkben vesszük észre a sötétséget, akikre nem is számítottunk volna.
A jó és rossz harca tovább folytatódik a Lucyban, és még több csavarral, akcióval és meglepetéssel találhatjátok magatokat szembe, ha követitek a blogturnéját december 9-e és 13-a között.

12.09. - Deszy könyvajánlója
12.10. - Kristina blogja
12.11. - Kelly Lupi olvas
12.12. - Bibliotheca Fummie
12.13. - Dreamworld



December 13-án könyvbemutató!

Nehogy elfelejtsétek, hogy közeleg a Lucy könyvbemutatója! A turné zárónapján, amikor már az utolsó értékelést is elolvastátok, kerekedjetek fel, és gyertek könyvbemutatózni!
Hogy mire számíthattok? Jó hangulatra mindenképp!
A könyvbemutató elején On Sai moderátorként támogatja az Aranymosás elsőkönyves szerzőit, majd 19 órától fordulnak a szerepel: On Sai immáron a mi Lupink moderálása mellett beszél majd a Lucyról és a Szivárgó sötétség sorozatról, végül pedig az olvasók is kérdezhetnek.

Mi ott leszünk. Ugye Ti is?

A könyvbemutató eseménye: 



Gondolkoztatok már azon, mennyi mindent elárulhat egy szereplőről a neve? Nem? Nos, akkor most kénytelenek lesztek. A Szivárgó sötétség sorozatban egy sor beszélő nevet találtok.A feladatotok nem lesz túl nehéz. A turné minden állomásán találtok egy kis leírást létező vagy kitalált személyekről, akik druszái a Lucy valamelyik szereplőjének. Semmi mást nem kell tennetek, mint a leírás alapján kitalálni, kiről is van szó és melyik szereplő névrokona. Figyelem! A Szivárgó sötétség szereplőinek nevét várjuk, nem a druszáikét!

A jól válaszolók közül három szerencsés egy-egy Lucyval lesz gazdagabb!
A kiadó csak Magyarország területén postáz, a nyertesektől pedig az értesítéstől számított 72 órán várjuk a jelentkezést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


"Kell a tagadás, hiszen ha én nem vagyok, nincs ő sem. És ha fellázadtam? Nem ez a szerepem a nagy egészben? Mintha nem tudta volna előre, hogy nem fogom zokszó nélkül, vakon követni."

a Rafflecopter giveaway



0 comments: