M. Leighton: Rajtad áll - Down to You (BtK)

, by Kristina

 Fülszöveg:
Egy lány. Egy ikerpár. Egy furcsa háromszög.
Amikor a főiskolás Olivia Townsend hazautazik, hogy segítsen édesapjának a munkájában, még nem is tudja elképzelni, micsoda bonyodalmakba keveredik majd. Cash és Nash Davenport, a két ikerfivér nagyon sokban különbözik egymástól, de egy dolog közös bennük: mindketten őrülten vágynak Oliviára.
Cash veszélyes és ellenállhatatlanul vonzó, igazi rosszfiú, akinek a csókjai elfeledtetik Oliviával, hogy a tűzzel játszik. Nash sikeres, megbízható, és szenvedélyes… és foglalt. De egyetlen, lágy érintése elfeledteti Oliviával, hogy máshoz tartozik.
Ám Oliviára nagy meglepetés vár. A két fivérnek van egy titka, ami elől a lány jobban tenné, ha elmenekülne. Gyorsan és messzire… amíg nem késő.
Érzéki játék, három játékossal…
Vajon hogyan végződik a játszma?


Cash és Nash a tökéletes férfi egyedek megtestesítői. Egyik testvér a biztos menedék, a sikeres ügyvédtanonc, a sármos és figyelmes. Másik testvér a rosszfiú, a magabiztos és minden procikájával csábító éjszakai klubtulajdonos. Látszatra semmiben sem hasonlítanak, majd ahogyan egyre jobban bonyolódik a történet, a karakterek is úgy nyílnak meg és mutakozik meg igazi természetük.
Olivia sokáig a szende, naív női karakterek megtestesítője volt, még annak ellenére is, hogy több éve dolgozik csaposként. Ez miatt, a jegyzeteim között ez a mondat is megtalálható: Mondhatni két szexi ikerpáros és a szende kiscsaj története. 


A második felében kisebb nagyobb hullámvölgyek zavarták az élményt. Persze, mindez érthető is, hiszen egy majdnem szerelmi háromszög közepén találtam magam, a hölgy döntésképtelenségének köszönhetően, pedig néha érzékenyen reagáltam a logikájára (vagy annak hiányára).
A váltott nézőpontnak köszönhetően az olvasóhoz közelebb kerülnek a szereplők, így mi magunk is elkerülhetetlenül Cash vagy Nash pártra oszlunk, de akár az is megtörténhet, hogy mindkét pasi mellett tesszük le szavazatunkat. :) Hát én ennél a könyvnél sokáig nem tudtam választani, később pedig nem is lett volna értelme, mert Olivia és a sors eldöntötték helyettem is.


Fejezetről fejeztre okozott meglepetést. Egy vicces kezdéssel feldobta a hangulatom, és szinte túl gyorsan ki is jelentettem, hogy újabb kedvenc a láthatáron. Körülbelül a feléig így is éreztem, de összegezve úgy döntöttem, hogy az egynek elmegy kategóriába kérül, mégis erős sorozatindítónak is jellemezném, mert kétség kívül mindenkit érdekelni fog majd a folytatás. Én is szeretném, mondjuk most azonnal. :)

Amit határotozottan kiemelésre érdemesnek tartok a történettel kapcsolatba, hogy abszolút hangulatfüggő. Szinte biztos vagyok benne, ha rosszabb kedvemben kezdem el, akkor pár oldal után már félre is teszem. Így kifejezetten azoknak ajánlom, akik szeretik a könnyed kis történetecskéket és olyan hangulatban kezdenek neki, amikor a "romantika minden áron" elv van érvényben.

A könyv első részére a könnyed, vicces hangulat a jellemző, majd egyik pillanatról a másikra vált és a feszültség nagyobb szerepet kap, a szenvedély kirobbanása és főleg a bonyodalmak eltúlzása végett is.
Műfajilag nem sorolnám ugyan az erotikához, de kétség kívül, a jelenkori romantikus könyvek katergóriáján belül is a pirulósabb történetek közé tartozik. Egy-két jelenetben bizony felforrósodott a helyzet. :)


Nagyon gyorsan ki lehet olvasni, és ez nemcsak a mindőssze 264 oldalanak köszönhető. Egyszerűen vannak benne olyan elemek, amiktől érdekessé válik és tudni szeretné az olvasó, hogy hogyan alakul Olivia kalandja a Davenport ikrekkel.


Többek között nagyon hiányoltam a könyvből az érzelmi átmeneteket, talán úgy is fogalmazhatnék, hogy a racionális logikán alapuló érzelmek kifejlődésének folyamatát. Ha az írónő több időt fordított volna a párbeszédek kidolgozására, akkor talán a mélyebb érzelmek is hihetőbbé válnak, és ezáltal Olivia karaktere is közelebb kerül hozzám. Szeretem a romantikus könyveket, de azért a túlzott érzelmi reakcióktól túl rövid időn belül még nekem is megemelkedik a szemöldököm.


Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: Down to You
Műfaj: jelenkori romantika
Megjelent: 2014.12.05.


Extra

A könyv több rajongót is megihletett, a következő videót, pedig maga az írónő is megosztotta goodreads adatlapján.



A felnőtt romantika kedvelőinek ajánljuk figyelmébe M. Leighton - Rajtad áll c. könyvének népszerűsítű blogturnéját. A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően december 5-én megelent, a külföldön is népszerű The Bad Boys sorozat kezdőkötete. 
A Blogturné Klub 7 bloggere várja olvasóit értékelésekkel, extrákkal és természetesen nyereményjátékkal.

12.12 Kristina blogja
12.14 Deszy könyvajánlója
12.15 Media Addict
12.16 Függővég
12.17 Insane Life
12.18 Dreamworld
12.19 CBooks



A könyv középpontjában az ikerfiúk állnak, Cash és Nash. Az ikrek általában összezavarják a lányok fejét, vagy éppen a humor forrása. 
A mostani játékban ikerpárosokat fogunk keresni. Minden könyvről találtok néhány mondatnyi információt és egy idézetet, ezek alapján kell kitalálnotok melyik könyvre gondolunk.

"Időnként valaki fölveti, hogy az ikreket talán el kellene küldeni bentlakásos iskolába, hogy rendes oktatásban részesüljenek, de a szüleik erről hallani sem akarnak: azt állítják, hogy a gyerekek többet tanulnak abból, ha egy nemzetközi társasággal járják be a földgolyót, mint ha bezárnák őket egy tanterembe a könyveikkel."

Segítség: Eredeti megjelenés éve 2011. Magyarul a Libri Kiadónál jelent meg, 2012-ben.

A Goodreads-en több mint 200.000-en jelölték olvasottnak. A cím egyik része egy napszakot takar.









a Rafflecopter giveaway

0 comments: