Jennifer L. Armentrout: Stay with me - Maradj velem

, by Kristina

Fülszöveg:
Nem menekülhetsz a múltad elől –mindegy, milyen messzire szaladsz.
A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat látott és élt meg, amiket egyetlen gyermeknek sem volna szabad. Máig hordozza testi és lelki sebeit, melyeket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem.
Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a tanulmányaira félretett pénzét és hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején örökre elhagyott. Amikor megérkezik anyja kocsmájába, Monát sehol sem találja, ám megismerkedik a száznyolcvan centis Jackson Jamesszel, aki nem csupán a pultban áll, de szemlátomást az egész kocsma lelke is. És maga tömény érzékiség.
A vonzó és lehengerlő Jax az első pillanattól részt követel magának Calla életéből; munkát ad neki és segít felkutatni Monát. A pillantása pedig csupa vágy…Mielőtt azonban Calla túlzottan közel engedné, még le kell győznie magában a múlt árnyait – és néhány alávaló embert is, akik azzal fenyegetik, hogy rossz vége lesz, ha nem keríti elő nagyon gyorsan az anyját.


Nekem nagyon tetszett az egész könyv, úgy ahogy van. Érdekes az alapsztori, azonnal megkedveltem a karaktereket, és végig fenntartotta az érdeklődésem. 
Calla élete nem volt egy leányálom, amikor végre elszabadulhatott a pokolból, amiben nevelkedett és már látta a reményt arra, hogy jobb élete legyen, újra visszarántják a múlt árnyai. Az egyetemen hallgat lány, a múltját teljes titokban tartja, még a barátai előtt is. Új életet kezdett, a múltat maga mögött hagyta és csak a jövőre koncetrál.

A lány kénytelen visszatérni az anyjához, hogy visszaszerezze a pénzt, amit ellopott tőle, mert az nélkül nem tudja befejezni a tanulmányait. Csakhogy, amikor visszatér anyja kocsmájába meglepődve veszi észre, hogy már nem olyan lepukkant hely, új a személyzet, csakhogy az anyjának színét se látja. A házban is látszik, hogy sietve távozott, ám egyre többen bukkanak fel és keresik Monát, ráadásul mindegyik veszélyes alak. A lány egyre nagyobb veszélybe kerül, de mivel nincs pénze, nem adhatja meg magának a luxust, hogy az immár drogtanyává alakult ház helyett motelben száljon meg. Újra a pult mögött találja magát a kocsmában, hogy egy kis pénzhez jusson, amíg az anyja nyomára nem bukkan.
Jax és Calla között azonnal felizzik a levegő, de a szerelmi kapcsolat kissé nehézkesen alakul ki. A fiú a legtöbb dologgal tisztában van, amin Calla átesett gyerekkorában, és azt is tudja, hogy az anyja egyre rosszabb társaságba keveredett, a függőség elhatalmasodott rajta.

Jax szexi, kedves, igazi alfa hím jellem, vagyis az övé kell legyen az utolsó szó, és minden úgy kel történjen ahogyan ő jónak látja. Jax karakterében a rámenősség tetszett, egyszerűen megszerzi amit akar és ezt tisztelem benne, elvégre egyszer élünk, akkor már legyen úgy, ahogy mi szeretnénk. Persze, ez nem ilyen egyszerű, mert amilyen parancsoló, olykor annyira ő sem tudja eldönteni, hogy pontosan mit is akar, hogy a lány maradjon, vagy hogy minél hamarabb hagyja maga mögött az egészet.

Bevallom én meglepődtem, hogy megoszlik a vélemény a könyvről, mert engem beszippantott az első oldaltól kezdve, és bár feltűntek olyan dolgok, amik zavaróak lehetnek, de bevallom nem foglalkoztam velük. Nekem akkor pont ilyen történetre volt szükségem, hogy kikapcsolódjak kicsit. 

Érdekes karakterek jelennek meg, vannak fura kedvelhetőek,  de veszélyes rohadékok is. Ritkán van, hogy egy karaktert annyira utáljak, mint Monát, de tényleg velejéig rohadt egy személyiség.
Vannak ugyan benne kissé túlbonyolított résszek, olykor izzik a levegő a szexuális feszültségtől, néha kissé komor, de sok vicces jelent is van a könyvben. Sok-sok érzelem sorakozik fel. Ez a végletek könyve, vagy tetszik, vagy nem. Hát nekem nagyon bejött, és egy két karakter annyira felkeltette az érdeklődésem, hogy utána is olvasok lesz e nekik saját történetük.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Oldalszám: 600
Eredeti cím: Stay With Me
Fordító: Császár László
ISBN: 9789634570257
Elit start: 2017.12.06
Várható megjelenés: 2017.12.08



A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában megjelenik Jennifer L. Armentrout Várok rád sorozatának 3. része a Stay With me - Maradj velem című könyve. A Blogturné Klub bloggerei 8 napon keresztül december 5. és 13. között várják az olvasókat a turné állomásain.


12.07. Insane Life
12.08. CBooks
12.09. Könyvvilág
12.12. Kristina blogja
12.13. Dreamworld


Jax karaktere nagy kedvencünk, így a turnéhoz tartozó játék a munkájához kapcsolódik. Az állomásokon olyan könyvekből találtok idézeteket, vagy borító részleteket, amelyekben a főszereplők egyike pultos vagy felszolgáló. Találjátok ki melyik könyvről van szó és írjátok be az író nevét és a könyv címét a megfelelő rafflecopter mezőbe.

Idézet:

Akartál már valamit, amiről tudtad, hogy nem szabadna akarnod? Ami minden tekintetben helytelen volt, mégis érezted, hogy szükséged van rá?

a Rafflecopter giveaway

0 comments: