Katie McGarry: Szabályszegők

, by Kristina

Fülszöveg:
Egy nyári autós túra után többé már semmi sem az, ami volt.
Amikor a frissen érettségizett Echo Emerson nyári kirándulásra indul a fiújával, szeretne kikapcsolódni, egy időre elfelejteni, hogy ő mitől annyira… más, mint a többiek. A kiruccanás során királyabbnál királyabb látnivalók várják, plusz az útba eső galériákban árulhatja az alkotásait. Na persze mindezt übereli, hogy majdnem három teljes hónapot kettesben tölthet Noah Hutchinsszal, a dögös, agyas, hányatott lelkű sráccal, aki mindig megérti őt.
Echo és Noah mindent megosztanak egymással – kivéve egyvalamit, amire Echo egyelőre nem bírja rászánni magát.
Csakhogy amikor lidércnyomásainak okozója újból megjelenik az életében, a lánynak komoly döntéseket kell meghoznia; ráadásul legfőbb ideje, hogy rájöjjön, mit is akar igazából. Mindeközben a nevelőszülőknél felnőtt Noah még élő rokonai után folytatott kutatása arra kényszeríti őket, hogy szembenézzenek az élet, a szerelem és saját egyéniségük nyomasztó igazságaival.
Most, hogy már csak egy hét maradt hátra az egyetemi orientáció, a diákmunka és a nagybetűs élet kezdetéig, Echónak dűlőre kell jutnia magával: vajon Noah nem csak egy izgalmas rosszfiú, és ez az egész nem csak egy felelőtlen kaland, amitől mindenki óva intette? A fantasztikus túra utolsó állomásán nagyon is komolyra fordul a történet.
Tarts velünk az érzelmek hullámvasútján!


Echo és Noah az országot járják, kicsit el akarnak szökni a megszokott környezettől. A lány galériákat látogat, ahol saját magának és másoknak is be akarja mutatni, bizonyítani tehetségét. Ez a könyv az útjuk utolsó hetét mutatja meg nekünk. 
Sokmindent várnak az úttól, aztán teljesen más dolgokat kapnak. Változásra számítanak, de végül úgy érzik csak megszöktek a problémák elől, és hirtelen a nyakukba zuhan a valóság, hogy hamarosan visszatérnek és még nem igazán érzik magukat rá készen. De nem csak Echonak fontos ez az út, végül Noah is olyan dolgokat tud meg, amely talán teljesen megváltoztathatják az eddigi nézeteit.

Az előző könyv ugyan boldog fejezés igéretével ért véget, ez a könyv mégis újabb problémákat hoz fel, amelyekkel meg kell küzdeniük. És talán pont ez miatt tetszik, mert tényleg idő kell ahhoz, hogy a bizalom teljesen kiépüljön közöttük. Echo továbbra is retteg attól, hogy Noah el fogja hagyni, és Noah is bizonytalan, hogy ha távol kerülnek egymástól, ha Echo befutott művész lesz, akkor könnyen közéjük kerülnek majd emberek, dolgok.
A gimis éveknek vége, hamarosan egyetemre járnak majd, a felnőtté válás küszöbén állnak és minden tekintetben próbálnak azzá is válni. A szenvedély egyre magasabb hullámokban tör rájuk, Echonak mégis nagyon nehéz felszabadultan viselkednie, de hát Noah már-már tökéletesen hozzá igazolódik, persze tökéletesen feszegeti a határokat is.
A bonyodalmak eléggé felkavarják, a már egyébént is feszült légkört. A Feszülő húr nekem teljesen más élmény volt, sokkal drámaibb, itt már inkább tűntek hétköznapi fiatal felnőtteknek, akik próbálják maguknak megtalálni a helyes utat ahhoz, hogy a kapcsolatuk tényleg életre szóló legyen. De mindeközben önmagukat is megtalálják. Sok megoldandó kérdés vár rájuk, szerinted könnyen megtalálják a válaszokat?


Oldalszám: 480
Eredeti cím: Breaking the Rules
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789634572107
Elit start: 2017.12.15
Várható megjelenés: 2017.12.15


Echo és Noah kalandja folytatódik a Feszülő húr kiegészítő novellájában. A Szabályszegők blogturnéja 8 napon keresztül várja az olvasókat. 


12.09. Kristina blogja
12.11. Könyvvilág
12.12. Deszy könyvajánlója
12.13. CBooks
12.14. Dreamworld
12.15. Sorok között
12.16. MFKata gondolatai


Echo tehetséges művész, ezért a nyereményjátékon híres festményeké és a festőké lesz a főszerep. Minden állomáson találtok majd egy- egy híres festményt, és a festő nevét kell beírnotok a megfelelő mezőbe. A Könyvmolyképző Kiadó felájánlásával 3 példányt sorsolunk ki a játék végén a szerencsések között.


a Rafflecopter giveaway

0 comments: