Colleen Hoover: Confess - Vallomás

, by Kristina

Fülszöveg:
Mi ​mindent érdemes kockára tenni a szerelemért?

Auburn Reed huszonegy éves korára már mindent elveszített, ami valaha fontos volt neki. A lány azért küzd, hogy újra felépítse romba dőlt életét, így csakis kitűzött céljaira összpontosít, és nem engedheti meg magának a hibákat. De amikor munkát keresve belép egy dallasi műterembe, váratlanul éri az erős vonzalom, ami elfogja az ott dolgozó titokzatos művész, Owen Gentry iránt. 

Most az egyszer Auburn mer kockáztatni, és a szívére hallgat, ám hamarosan felfedezi, hogy Owen súlyos titkot rejteget. Múltjának árnya tönkretehet mindent, ami fontos Auburn számára, és a lány egyedül úgy teheti sínre az életét, ha kizárja belőle a fiút. 
Ahhoz, hogy megmentse a kapcsolatukat, Owennek nincs más dolga, csak vallomást tenni. Ám ebben az esetben a vallomás sokkal ártalmasabb lehet, mint maga a bűn. 
A csodálatos és kivételes stílusú Colleen Hoover egy újabb mélyen megható történetet mesél arról, hogy az igaz szerelem és a család olyan köteléket jelent, amit semmi sem szakíthat el.


Nincs olyan téma, amivel az írónő mellé tudna nyúlni. Egyszerűen minden amihez hozzányúl olyanná alakul, amiből csakis sikerkönyv válik. Én legalábbis így éreztem eddig mindegyik könyvénél. Ráadásul soha nem választ egyszerű témát. Már a fülszöveg is kellően utal arra, hogy mi történik a könyvben, de a megszokott módon, sokkal összetettebb és bonyolultabb az egész cselekmény.
A Confess ugyan nem az őrült rajongót hozta ki belőlem, de még így is teljesen levett a lábamról. És mint általában gondolkodásra késztetett az őszinteségről és annak fontosságáról, de főleg azok bevallásáról.

Te bevallanád a legféltettebb titkod egy idegennek? Mert Owennek bizony több százan dobták be a postaládájába legféltettebb titkukat, amiből ő néhányat meg is fest. Így nem csak attól különleges művész, hogy gyönyörű festményeket készít, hanem az ihlettől is amiből a vászonra kerülnek a műalkotások.

Auburn már 15 évesen megismerte a szerelmet, és a veszteséget is, mert a fiú meghalt. Lehet arról vitázni, hogy mennyire komoly ilyen fiatalon még ez az érzés, de szerintem abban a pillanatban mindig nagyon intenzív, lényegtelen az életkor. Auburn fiatalon válik édesanyává, és még ettől az örömtől is megfosztják. Nem volt elég, hogy elvesztette a szerelmét, de a kisbabáját is elvették tőle és a fiú anyukája vette magához. Lydia karaktere pedig kihozta belőlem a színtiszta gyűlöletet, mert nem tudom megérteni, hogy lehet valaki annyira szívtelen, hogy egy édasanyát el akar válsztani a gyermekétől.  Auburn nagyon korán megtanulja, hogy küzdenie kell. Minden alkalmat kihasznál, hogy láthassa a fiát és ez miatt rengeteg mindenről lemond. 21 évesen azért kell küzdenie, hogy végre a fiát ő nevelhesse.

Auburn az utcán sétálva figyel fel Owen galériájára és elfogadja a munkát, amit a férfi kétségbesve kínál, az aukciós estjét kell lebonyolítania a lánynak, amelyen a férfi havonta egyszer állítja ki a festményeit. Az első pillanattól kezdve izzik közöttük a levegő. Ám a férfinak van egy titka, ott volt a kórházban azon a napon, amikor a lány elveszítette szerelmét.
Owen élete kissé bonyolult és próbálja is ez miatt távol tartani magát a lánytól. Ám annyira vonzódnak egymáshoz, hogy mindennek ellenére is egyre komolyabbá fordulnak az érzelmek.

A megszokott módon borzolja fel a kedélyeket az írónő, rengeteg érzelmet váltott ki olvasás közben. Nem csak a szerelmi történet ami érdekessé teszi a könyvet. De maga Owen művészete is nagyon különleges. Az pedig nem is kérdés, hogy ajánlom e, hiszen ha Colleen Hoover, akkor az szerintem kötelező!

Tudtátok, hogy sorozat készült a könyvből? Ráadásul nagyon jól eltalálták  színészeket, sikerült megnéznem az első pár részt, és teljesen belebolondultam a színészbe aki Owent játsza. :D


Megjelenés: 2017. november 24. 
Eredeti megjelenés: 2015
Oldalszám: 344
Fordító: Komáromy Zsófia
ISBN: 9789634572428


Idén ősszel két csodálatos Colleen Hoover könyv is megjelent a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából. A Velünk véget ér után most a Confess - Vallomás c. könyvével invitálunk titeket egy nyolc állomásos turnéra. Tartsatok Ti is velünk, ha szeretnétek jobban megismerni Auburn és Owen olykor fájdalmas, olykor mosolyt fakasztó történetét! 


11.26. - Könyvvilág
11.27. - Angelika blogja
11.28. - Sorok között
12.01. - Kristina blogja
12.02. - Dreamworld
12.03. - CBooks

A történetben nagyon fontos szerepet kapnak Owen festményei, aki a galériájának ajtaján bedobott vallomások alapján készíti el képeit. A mostani nyereményjátékunkban is a festményeké a főszerep, ráadásul nagyon különleges képeket kell felismernetek, ugyanis a játékban szereplő festmények alkotói hírességek, celebek voltak. A feladatotok természetesen az, hogy megfejtsétek az alkotó nevét, és beírjátok a rafflecopter dobozba. Segítségül a képek alatt adunk némi információt a képek készítőjéről.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


„A pop kaméleonja” angol zenész, színész, zenei producer és zeneszerző.

a Rafflecopter giveaway

0 comments: