Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját

, by Kristina

 Fülszöveg:
A rendkívül szexis Lucy Jorik az Amerikai Egyesült Államok egykori elnökének lánya… Az ugyancsak csodaszép Meg Koranda pedig legendás hollywoodi hírességek leszármazottja… 
Az egyikük hozzá fog menni Mr. Ellenállhatatlanhoz, Ted Beaudine-hez, Wynette városának üdvöskéjéhez. A másik mindent elkövet, hogy megmentse barátnőjét ettől a ballépéstől. 
Utóbbi tudja, hogy legjobb barátnője esküvőjének meghiúsítása a lehető legokosabb volt, amit csak tehetett. Ám szinte még el sem hangzik a boldogító „nem”, ő máris a leggyűlöltebb személy a kisvárosban – ahol ráadásul ott ragad egy rozoga tragaccsal és üres pénztárcával, no meg egy nagyon dühös vőlegénnyel. Pénz nélkül, szorult helyzetében is hátat fordítva híres szüleinek, hiszi, hogy képes lesz megállni a saját lábán. Végül is mi baja lehet? Beleszeret Mr. Ellenállhatatlanba? Á, az kizárt… 
Susan Elizabeth Phillips a tőle megszokott pörgős lendülettel és ellenállhatatlan humorával vezet bennünket végig a nem mindennapi történeten. Ezúttal is váratlan fordulatok, könny és nevetés – s nem kevés forró erotika a világhíres írónő receptje.


Őszintén? Azt hittem, hogy ha másnapra hagyom az élménybeszámolómat, akkor kevésbé lesz "rajongó" hangulatú, de pár óra alvás után, még mindig úgy érzem, hogy a könyv hangulata uralkodik felettem. Nem tudok azon sem bosszankodni, hogy felébresztettek kora reggel, mert bevallom újra fogom olvasni. Még ma, kábé öt perc múlva, nem viccelek, tényleg újraolvasom. OK, lapozgatom, ma, meg holnap is, mert most sorozatfüggő lettem, és olvasom a Játék az életet is, szóval egy ideig nálam SEP lesz terítéken. :)

     Nekem hiányérzetem van, és ezt annyira imádom, mert tudom, hogy végre egy könyv, ami ezt váltotta ki belőlem, és ez csak akkor van, amikor nagyon tetszett.
    Mint már ajánlottam az előző posztomban, vagyis a Luxusmucusban szerintem először azt kell elolvasni. Miért? Hiszen sorozat része.
     Mert sok szereplőt abból a könyvből ismerünk, inkább azt mondom, hogy sok fontosabb szereplőt. Mert fejlődnek azóta, sőt még azt is mondhatom, hogy felnőnek. Hiszen a Luxusmucusban Teddy egy aranyos, csúnyácska 9 éves kisfiú, ebben pedig, maga a tökéletesség,  egy undok görény az elején, mégis amikor csak megjelenik, még a madarak is hangosabban énekelnek, és amin a legtöbbet nevettem, hogy a fény is glóriát von a feje főlé, persze amíg meg nem jelenik Meg. 
     Szereplőkkel találkozunk más könyvekből is, de inkább azt mondom, hogy a Wynette, Texas sorozat összes fontosabb szereplője fel-feltűnik pár sor, vagy fejezet erejéig. Az elején találkozunk A szeretőm a First Lady szereplőivel, majd végig  a történetben szerepelnek, a Luxusmucus és a Játék az élet szereplői, a végén pedig a sokat emlegetett Meg szülei is megjelennek, akiket Csillagvirágból ismerhetünk már. Sőt kiderül, hogy a Mindent a szerelemért Goergie-ja egyik legjobb barátnője Megnek, szóval a végén ők is megmutatják magukat.
És már nagyon várom Lucy könyvét, mert van egy olyan érzésem, hogy ezzel a könyvel játszódik körül belül egy időben. :)
    Szórakoztató, nálam dobogós a párbeszédek miatt is. Hangosan nevettem, nem túlzás, anyukám már délután nem hitte el, hogy tanulok, mert a szobámból hallatszódott, hogy túl sokszor röhögök fel, és volt, hogy le kellett tennem, mert nem bírtam abbahagyni. De ha jól belegondolok, ehhez nagyon bele kell merülni a könyvbe, én pedig belezuhantam, mint egy feneketlen kútba. Nincs hosszú bevezető, azonnal beindulnak az események, sok-sok bonyodalom, rengeted szerethető karakter, és nincs hiány olyanokban sem, akiket fenéken lehetne billenteni.
     Nem kérdés, hogy mindenkinek ajánlom, aki szereti a jelenkori romantikát, SEP stílusát, vagyis a könnyed garantált kikapcsolódást.
      Igen, lehet olvasni, mint egy egyedül álló regényt, de szerintem akkor fele annyira sem élvezhető, mint ha sorban haladnánk az olvasással.
    Meg Koranda a kedvenc női karakterek között a legkedvencebb. Ted Beaudine pedig érdekes, mondhatni, hogy titokzatos, egészen a végéig nem tudjuk, hogy milyen gondolatok járhattak a fejében, és bevallom nekem nagy meglepetés volt, pozitív és negatív értelemben egyaránt. Ted és Meg az a karakterpáros, akik nem hasonlíthatóak senkikhez, együtt egyediek és rájuk illik nagyon is a "zsák a foltja" kifejezés, de ha jól megfigyelem őket, akkor külön külön is egyediek, szóval ajánlom minden romantikus regény kedvelőnek, hogy ismerje meg őket.
  Sokat szerepel az előző részekből Torie, akivel a Játék az élet c. könyvben találkozunk először, és a férje, a nevét még titkolom, azok előtt akik el szeretnék olvasni azt a könyvet is. Kenny és Emma is sokat megmutatja magát. A városi pletykafészkek, pedig garantáltan sok érzelmet ki tudnak váltani az ember lányából, ha rendesen beleélni magát az olvasásba, és persze, hogy sok borsot törnek Meg orra alá, de Meg az Meg, a többi majd elárulja, ha elolvasod a könyvet. :)

ÉRTÉKELÉSEM : 5/5 (és kedvenc)

0 comments: