Írhatnékom van 2#

, by Kristina

   Tényleg írhatnékom van, ebben csak az a bökkenő, hogy nem ülök le írni.
Minden egyes elolvasott könyvről van véleményem, van írhatnékom, csak egyszerűen nem győzöm kiírni magamból. Nekem legalább 2-3 óra kell ahhoz, hogy összehozzak pár rendes sort. Nem az a baj, hogy nem tudok miről írni, hanem, hogy ha van ihlet, akkor ezer és egy dolog eszembe jut és nem győzöm jegyzetelni. Össze vissza ugrálok a bekezdések között. Szeretem, ha van egy rendszer, ha nem túl kaotikus az egész, és a néha egy órába is beletelik mire kibogozom a szálakat a saját írásomban.
   Nem szeretném úgy felfogni, hogy muszáj, ez nekem szórakozás. 
Néha eszembe jut, hogy van értelme? Mármint olvassa valaki? Igen, olvassák, ha a statisztika nem hazudik, akkor olvasnak, de ami a legfontosabb, hogy saját magamnak is írok, jobb néha mint egy napló. Egyszerűen kiírhatom, megérthetem azokat a dolgokat, amik zavarnak, sőt néha még megoldást is találok, de főleg lelki békét.
Tetszik? Legújabb hátterem. :)
   Mennyire áttekinthető a blog? 
Szeretnék egy új oldalt (ott fent), az eddigi szinte összes olvasott könyvem szeretném felsorolni, így talán könnyebben ráveszem magam, hogy írjam a bejegyzéseket a már olvasott könyvekről is. Persze szeretném műfajok alapján is rendszerezni őket. A blogos keresőszavak igen is segítenek abban, hogy tudjam, hogy miket keresnek az emberek. Én is jártam úgy régebben, amikor nem voltam annyira tájékozott, amikor még nem olvastam ennyi könyvet, nem néztem ennyire részletesen utánuk, hogy ha egy bizonyos könyv tetszik, akkor ahhoz hasonlót kerestem. Szóval Ti örülnétek egy ilyen aloldalnak? Vagy ne törjem vele agyon magam? Mert én szeretném... :D 
   Újabb rovatot is indítok, mondjuk a neve novemberben Novemberi Bakancslistám lesz. (Magnolia adta az ötletet tudtán kívül), ami a havi zárással ellentétben olyan terveket foglal majd magába, amiket teljesíteni szeretnék a következő hónapban, legyen az Borítómánia, könyvvélemények megírása, interjúk... Talán így könnyebben leülök és megírom őket, SŐT azt is szeretném, hogy ha egy-egy könyvről amit a listán láttok lesz kérdésetek, akkor azt hozzászólásban, vagy e-mailben fel is tehetitek és szívesen válaszolok a bejegyzésekben, mint ahogyan Szürke ötven árnyalatánál is tettem. Bevallom nagyon tetszik, ahogyan megoldottam a bejegyzést és a többi részét is a sorozatnak hasonlóra tervezem. Nem dicsérem magam, csak egyszerűen jól jött az új megoldás és szeretném, ha Ti is részt vennétek benne. Végül is ajánlani úgy a legjobb, ha tudom, hogy mire vagytok kíváncsiak az adott könyvel kapcsolatban...
   Ha valaki tesz fel nekem kérdést a második és a harmadik résszel kapcsolatban (gondolok most E.L. James Sötét ötven árnyalatára és a Szabadság ötven árnyalatára), akkor könyvjelző lesz a jutalma, ha a kérdését fel is bírom használni a poszthoz. Szóval benne vagytok? Akkor lehet itt is kérdezni, vagy a holnapi Novemberi Bakancslistámnál. Hm? 
   Képeket hamarosan mellékelek a könyvjelzőkről. Jut eszembe Anára még ma éjfélig lehet szavazni ITT. Szóval TEAM ANA!
  Rengeteg kérdés keringett a fejemben, de most több nem akar beugrani, szóval remélem, azért erre a pár kérdésre segítetek nekem megoldást találni. :)

3 comments:

Ancsi said...

Napok óta vissza-visszanézek, mert várom a Sötét és a Szabadság 50 árnyalatát, ugyanakkor meg is értelek.

Egy időben volt olyan blogom, amelyben olvasmány-, színház- és filmélményeimet írtam le - meg sok minden mást is (aztán rátaláltak olyanok, akiknek nem szántam, és bár semmi olyan nem volt benne, ami arccal is ne volna vállalható, inkább felfüggesztettem). Akkor én is tapasztaltam azt, hogy túl részletes vagyok. Aztán azt is, hogy ha valamit nem írtam meg azonnal az élmény után 1-2 napon belül, akkor elmúlt az ihlet. És azt is, hogy sokszor meg nem volt kedvem nekiülni.

Nem könnyű ez. Minél nagyobb az ember blogja, annál nagyobb az igény (a szerzőé és talán az olvasóé is), hogy legyen egy rendszer. De minél nagyobb az ember blogja, annál nehezebb is rendet rakni. Mindenesetre nekem az oldalsávos listád tetszik. :) Szóval hajrá, de ha nincs rá időd, energiád, - szerintem - inkább ezt tedd háttérbe, mint a blogírást. Mert kevésbé látványos.

Bár lehet, hogy nincs is igazam. Mert ami engem illet, a blogosdinál egyetlen szempont vezérel: hogy engem kikapcsoljon, szórakoztasson. Persze fontos az olvasóközönség is, de az emberek jönnek, mennek, érdeklődési körük változik. Meg persze Te is változol...

És bár okos kérdésem nincs, nagyon várom az Árnyalatos bejegyzéseidet, főleg a 3.-at, mert azt még nem olvastam, bár elkezdtem angolul, haladgattam is vele kicsit, de nincs hozzá úgy hosszútávon türelmem :))

DhesiX said...

júúúúúúj de egy cipőben járunk! Szerintem jó ötlet ez a bakancslista :)

Kristina said...

Időhiány miatt késnek a bejegyzések, ez esetben ihlet az van. :)

Holnap az egész napot az írásnak szentelem és reményeim szerint pár bejegyzést előre sikerül megírni, így később ha nem lesz sok időm a tanulás miatt, időzítve posztolhatom őket.

Örülök, hogy tetszik az ötlet, bárki használhatja egy-egy új friss rovat mindig jól jön. :)