Könyves horoszkóp

, by Kristina

Tudom, hogy a cikknek, amit most lefordítok, semmi köze a valósághoz, de legalább jót lehet nevetni rajta. :) Rám egyáltalán nem illik,... egyébként vízöntő vagyok. Az eredeti szöveg szerbül itt olvasható.



Kos

Szeretnek olvasni, de nem szeretik az ajánlott könyveket, mivel pontosan tudják mi a legjobb számukra. Legalábbis szeretik a szórakoztató témákat, néha a szarkasztikusat. Szeretik ha a főszereplők sikeresek, harciasak és erősek, mert csak ezek alapján lesznek elfogadottak a számukra. Nem szeretik a szomorú, és romantikus történeteket. 



Bika

 A romantikus történeteket, a nagy szerelmeket részesítik előnyben, de azokat a könyveket is, amiből praktikus tanácsokat kapnak egy jobb és kiválóbb élethez. Nem szeretik vesztegetni az időt a negatív dolgokra, inkább építő jellegű könyvet olvasnak, mint például a klasszikusok. 




Ikrek

Egy jó nap kezdéséhez az ikrek hamarabb választanak újságot, mint könyvet. Még ha nagyon szeretnek is olvasni, először ajánlásokra van szükségük egy adott műről, és csak úgy vetik rá magukat a könyvre. Az ikrek - a szüzek és a nyílasok mellett -, szeretik a legtöbb könyvet vásárolni. 




Rák

Szeretik a hazafias könyveket, ugyanúgy mint a tündérmeséket. A költészet is kedves számukra olyannyira, mint a híres emberek önéletrajza. Ha ajándékozni szeretnénk Nekik egy könyvet, legyünk tisztában azzal, hogy az adott személy mivel szeret foglalkozni, mi a hobbija, és ennek megfelelően válasszuk ki.




Oroszlán

Szeretik a történelmi könyveket, valamint a társadalommal és a hatalommal foglalkozó regényeket. A hercegekről, uralkodókról és kincsekről szóló könyvek a kedvenc olvasmányuk. Közel áll hozzájuk  az üzleti sikerekről szóló irodalom, egyszóval minden ami növeli az önbizalmukat.



Szűz

Nekik nem lehet, csak úgy könyvet ajándékozni. Jól tájékozódjon mielőtt könyvet vásárol számukra, mert a szüzek jól informáltak, szeretnek az interneten, a fórumokon ajánlókat olvasgatni és őszintén meg fogják mondani, hogy mely könyvek tetszenek neki, vagy sem.


Mérleg

A mérlegek szeretik a romantikus történetek, azokat a könyvek melyek ünneplik a szépséget és az életet. Ezek a legjobb választások a számukra. Nem szabad őket az olvasásra erőltetni, mert ebben az esetben épp azért sem fognak olvasni. Ha érdekli őket valami, akkor maguktól elkezdik olvasni.



Skorpió

A sötét, titokzatos és tabu témájú könyvek uralják az otthoni könyvespolcokat. A háborúval szexszel és halállal foglalkozó könyveket értik meg leginkább. Ugyanúgy az ezotériával foglalkozó könyveket is szeretik. 



Nyilas

A Nyilas a filozófiával és utazással foglalkozó könyveket szeretik. Mindent olvasnak, de ha egy adott könyv unalmas lesz, azonnal egy másikat vesznek a kezükbe. Amit leginkább kerülnek az a bestsellerek. Szeretik az útleírásokat, a klasszikusokat, vagyis az úgynevezett komolyabb irodalmat. Az atlaszok az igazi ajándéknak a számukra.

Bak

A Bak a történelmi témájú, a klasszikus és a praktikus irodalmi regényeket szeretik. Valamint az antik, a régi dolgokat is, ezért az ilyen témájú könyvek igazán érdekesek a számukra. A bestsellerek őket sem érdeklik, s ha egy könyv tetszik nekik, azt többször is elolvassák.


Vízöntő

Szereti a különleges könyveket: feltalálókról és a tudományról, tudományos-fantasztikus (sci-fi) műveket. Azokat a műveket részesítik előnyben, amelyek figyelemre, gondolkodásra késztetik őket. Semmiképpen sem szeretik a könnyű, pihentető szöveget.




Halak

 A romantikus, valamint az álmokban játszódó történetek a kedvenceik. A fantasy-k, a mesék, a sci-fik, és a filozófiai könyvek tartják fent az érdeklődésüket. 


Magnolia köszönöm a segítséget! :)

A képek Kagaya Yutaka munkái, a kedvenceim egyébként, na meg legalább valami értelmes is van a mai posztban neki köszönhetően. :)

5 comments:

Niki said...

Az enyém nem nagyon illik rám. ;o)

Kristina said...

Együtt érzek Veled. :D

Annie said...

Én kos vagyok, és azt hiszem nagyrészt illik rám a fent leírt szöveg. :)

Kristina said...

Az jó, ha tudod, hogy mit akarsz. :D

Inn said...

Rám teljesen igaz! :D (Szűz)