Jus Accardo: Touch - Érintés (BtK)

, by Kristina

Fülszöveg:
“Mikor egy idegen fiú száguld le a patak melletti töltésen, és épp a lába előtt ér földet, a tizenhét éves adrenalinfüggő Deznee Cross úgy dönt, kihasználja a lehetőséget, hogy felbosszantsa apját, ezért hazaviszi a titokzatos, jóképű, jégkék szemű srácot. De valami nem stimmel Kale-lel. Dez cipőjét hordja a zuhany alatt, lenyűgözik az olyan tárgyak, mint egy DVD, vagy egy váza, és mintha attól tartana, hogy a lány egy érintésétől elporladna. De egyszer csak megjelenik Dez apja, fegyverrel a kezében, és jóval többet tud Kale-ről, mint kellene. Dez rájön, hogy sokkal több van a fiúban – és az apja „ügyvédi irodája" is más – mint az elsőre látszott. Kale a Denazen részvénytársaság rabja volt – egy szervezeté, amely összegyűjtötte a „különleges" gyerekeket, akiket csak a Hatosnak neveznek, hogy fegyverként használja őket, egy egész életen át. Á, igen, és az érintése? Az halálos. Dez és Kale mindenre elszántan csatlakozik a Hatoshoz, hogy legyőzzék a Denazent, mielőtt azok kapják el őket és Dez apja rájön a legnagyobb titokra. A titokra, melyet Dez egész életében meg akart óvni. A titokra, melyért Kale ölne, hogy megóvja.”

A történetről

A fülszöveg leírja pár mondatban (szinte) a könyv felét, de a történet mégis sokkal több ennél. Emlékszem, hogy amikor elkezdtem olvasni már az első oldalon meglepett képet vágtam, akár úgy is mondhatnám, hogy a szemöldököm szinte a homlokom közepére szaladt és még fejezeteken keresztül is ott maradt, mert nem számítottam arra, hogy egy igazán vagány Dez-t kapok főszereplőnek. 
Dez éveken keresztül olyan apa mellett élt, aki nem figyelt rá, akiből próbált kicsikarni bármilyen érzelmi reakciót, vagy figyelmet azzal, hogy egyre vadabb kalandokba bonyolódott. Majd egy éjszaka a buliról hazafelé tartva megváltozik az élete, lassan megtudja, hogy az élete addig csupán álca és hazugság volt.
Kale a Denazen foglya volt, ahol arra képezték ki, hogy a képességeit fejlesztve hogyan válhat hasznára az intézetnek azzal, hogy parancsra profi gyilkossá alakul. Azzal próbálták ösztönözni, hogy hamis történeteket meséltek be neki a célpontokról, elhitetve vele, hogy a jó ügy érdekében cselekszik. Kale érintése halálos, és csak egyetlen személy létezik a földön, aki erre immunis.
Dez és Kale szó szerint egymásba botlanak a szökés éjjelén és utána már fejezetről fejezetre tárja elénk az írónő az igazságot a hatosokról, az intézetről Dezről, Kale múltjáról. 

Szerencsés véletlen útján ugyan akkor olvastam a könyvet, amikor elkezdődött a The Tomorrow People sorozat is. A könyv és a film története igaz, hogy csak annyiban hasonlít, hogy mind a kettőben van egy intézet, amely a különleges  képességű embereket fogja el és zárja be, mégis fontosnak tartom megemlíteni. Mind a kettő hangulata nagyon hasonló, izgalmas, feszültséggel és várakozással teli, mert mindig számítani kell, valamilyen váratlan fordulatra.

A szereplőkről

A könyv a hatosok történetét mutatja be, olyan embereket, akik valamilyen különleges képességgel rendelkeznek, és a legtöbbje halálos és élő fegyverként is szolgálhat.
Dez egy energiabomba, nem tudom, hogy miért pont ez a kifejezés jutott eszembe róla, de talán az erős egyénisége és hajthatatlan akarata miatt úgy maradt meg az emlékezetemben, hogy nem csak küzdőszellem és kitartó, de egy kissé elveszett is. Közvetlen, barátságos, de néha már sok volt belőle.
Kale-re a fülszöveg miatt sokáig úgy gondoltam, mint egy földönkívülire, vagy mint a Superman-re. Nagyobbat nem is tévedhettem volna.
Kale különlegessége pontosan a különleges képességéből fakad. Leginkább azzal varázsolt el, ahogyan a világ dolgait szemlélte, azokat a dolgokat amik nekünk, akik mindennap látják őket, néha elvesztik a varázsukat. Számára új volt az érintés, a simogatás, az ölelés, a csók.  Néha már azért esedeztem, hogy legyen valami hibája, hogy ne legyen már ennyire tökéletes. 
Dez és Kale kapcsolata szinte egyik pillanatról a másikra bontakozik ki. Talán szerepe volt ennek a hirtelen nagy fellángolásnak az is, hogy Kale csak őt képes megérinteni anélkül, hogy meghalna. Persze érezhető volt a vonzalom, de halvány lila gőzöm sincs, hogy mit kell bonyolítani mindezt, majd az elkövetkező részekben.

A könyv és én


A könyv már hónapokkal ezelőtt felkeltette az érdeklődésem, hiszen Lupi, a Kelly és Lupi olvas blog egyik szerzője rajongott érte, és nem lehetett nem észrevenni. Mégis egy kicsit tartottam tőle, és pont ezen ok miatt, hiszen ha egy ismerős ennyire oda van egy történetért, akkor azzal már eleve magas mércét állítunk, még ismeretlenül is a történet elé.


Nagyon nagy bajban vagyok ezzel a könyvvel. Elolvastam, tetszett, még most is emlékszem szinte minden részletére, és mégis az utolsó pillanatig vártam, hogy leüljek és  végre megírjam a véleményem, ami ha számokban akarom megmondani, akkor egy tiszta négyes. 
Napokig olvastam, valamiért nem tudta sokáig lekötni a figyelmem, hogy képes legyek egyhuzamban legyűrni, még annak ellenéri is, hogy érdekelt mi lesz a vége. A történet eseménydús, kissé újszerű (nekem az), egyedi és karakteres szereplőkkel rendelkezik, de azt nagyon sajnáltam, hogy Young Adult (ifjúsági) kategória és ezt éreztem is rajta. 
Kale-t és Dez-t is nagyon gyorsan megkedveltem, szurkoltam nekik, a csókjelenetnél meg egyenesen le akartam ütni valakit, amiért ez egy YA történet (nem részletezném, hogy miért ;)). :D
Láttam benne a fantáziát, szórakoztatott, de sokszor nem értettem egyet a történet alakulásával. Túl sok volt benne a szerencsés és a szerencsétlen véletlen. 




Blogturné

A Blogturné csapata november 21. és 30. között elkalauzol titeket egy olyan világba, ahol már semmi sem lehetetlen, mégis az emberi érzelmek mindennél többet érnek. Sok extra és a megszokottól eltérően egy másfajta különleges játék is vár rátok, a nyeremények pedig lélegzetelállítók egy leendő rajongó számára!

Nyomozásra ösztönzünk mindenkit. :) 
A bloglistát nem tettük közzé, csak az első állomásét, mert minden bejegyzésben lesz egy vers, ami alapján ki kell találni, hogy kinél lesz a következő bejegyzés. 

1. állomás: Könyvszeretet
A többit találd meg. :)

A turné következő állomását akkor találod meg holnap, ha megfejted a versikét:
“Írásaiban legalább egy tucat könyvről beszámol,
De ha Cole-ról, Wardról vagy Kenyonról rosszul szólsz - bemázol!
Oldalának érdekessége az iránytű... valamennyi recenziója magasszintű!”


Nyereményjáték

1. Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat
2. Minden blogon válaszoljátok meg az írónővel vagy a könyvvel kapcsolatos kérdésünket, amelyre mindig EGY SZÓ lesz a helyes megfejtés. A megfejtés ELSŐ BETŰIT gyűjtsétek össze 10 napon keresztül és írjátok bele az így kapott könyvcímet a rafflecopter megfelelő rubrikájába. Kicsit azért nehezítettünk a játékon, mert nem soroljuk fel előre, hogy a melyik blogon találjátok a kérdéseket. Az aktuális blogokon minden esetben találtok majd egy rövid versikét, ami segít abban, hogy a melyik blogon találjátok a következő kérdést. 

3. A Rafflecopter minden mezőjét kötelező kitölteni és a lájkolás is kötelező elem! Csak úgy vesztek részt a játékban, ha ezeket mind teljesítitek!


FIGYELEM! Rajtunk kívül álló technikai okok miatt, az elmúlt napokban nem mindenkinek működött megfelelően a rafflecopter. Erre sajnos csak egyetlen megoldást találtunk, ha új dobozt csinálunk. Ezért kérünk mindenkit, aki játszott korábban, hogy töltse ki újra az összes eddigi mezőt!
Köszönjük és elnézést a kellemetlenségért, reméljük nem lesz több ilyen.


4. nap kérdése:
A férfi főhős neve?

a Rafflecopter giveaway

3 comments:

DhesiX said...

"halvány lila gőzöm sincs, hogy mit kell bonyolítani mindezt, majd az elkövetkező részekben."

Hajjaj, van mit bonyolítani rajta hidd el:)) Sőt azok jobbak, mint az első rész. :) És nem lesz Kale mindig tökéletes, nuygi ;)

Kristina said...

Volt gy olyan érzésem, hogy jobb a folytatást, de most jól felcsigáztál. :D

DhesiX said...

Na ennek örülök :P Tényleg, egyre jobb lesz, bár nekem a 3. rész már 5 pontot kapott, nem tudom hogy fogja még AZT tetőzni :D