Gyűjtőposzt (2.) - Kedvenc romantikus könyveim

, by Kristina

Amikor valaki megkérdezi, hogy miért a romantikus irodalmat részesítem előnyben, akkor arra általában mindig mást válaszolok. Miért?
Erre, viszont a válaszom már egyszerű. :)
- A legutolsó elolvasott könyv vált ki belőlem más és más érzést/emléket/hangulatot, így leginkább azt mesélem el az illetőnek, vagy, a kérdezőtől függ, hogy milyen kifejezésekkel kell magam megértetnem, mert mondjuk "lenéz" ez miatt, így az ő "szintjén" kell elmagyaráznom, hogy mi a jó benne, miért éri meg.

Röviden összefoglalva szeretem, mert:
- kikapcsol, megmosolyogtat, megnevettet, elfeledkezem az időről és térről, meg a bajokról, magába szippant, álmodozóvá tesz, talán néha tapasztalttá is...

Rövidke kis kalandos életem során igyekeztem biztosra menni a választásnál és leginkább olyan könyveket olvasni, amit már valaki melegen ajánlott, így sikerült szép számban kedvenc könyvekre szert tennem. 

Miért állítom össze a listát?
Az erotikus romantika gyűjtőposztom sok olvasóm nézegeti nap, mint nap, remélem, hogy ez is kedvetekre való lesz. :)

Jelenkori, történelmi, paranormális, erotikus, ifjúsági, krimi.... igyekezni fogok ezek szerint is felosztani őket. :)

EZ A BEJEGYZÉS állandóan bővülni fog, vagyis FOLYAMATOS SZERKESZTÉS ALATT áll, és csak azok a könyvek kerülnek fel, amiket nagyon szerettem, imádtam, még újraolvasva is. 
A már meglévő sorozatokat linkelni fogom, ami azt jelenti, a címre kattintva megtekintheted a sorrendet.

olvasd tovább

1 comments:

Kívánságlistám (11.)

, by Kristina

Zajlik az élet, szemezgetek az várható megjelenésekből, tervezem sok könyv olvasását, és huss elszalad az idő, lassan az várhatóból újdonság lesz, én meg mindig inkább tanulok, hanyagolom a blogot, nincs időm olvasni...
 Ilyen az élet ezt kell elfogadni, nem panaszkodom, csak másik taktikát kellene bevetni, hogy a piszkozatok is közzétett bejegyzések legyenek, meg az olvasatlan könyvek olvasottak. :) Ihletre várok, méghozzá jó sokra. Addig is e heti kívánságlistám:


1. Susan Mallery: Chili és csokoládé
Kiadó: Mira
Eredeti cím: Sizzling
Sorozat: Buchanan testvérek 3. része
Megjelenés: 2013. május 8.

Tartalom:

 Csípős
Gloria, a Buchanan testvéreket felnevelő nagymama csípőtörést szenved, és állandó otthoni ápolásra szorul. Csakhogy az idős hölgynek meglehetősen felvágták a nyelvét, senki sem bírja ki pár napnál tovább a társaságát…
 Ropogós
Reid vállalja, hogy a jelentkezők közül kiválasztja Gloria mellé a három ápolónőt. Két jelölttel már az állásinterjún lefekszik, de Loriban méltó ellenfélre talál…
 FűszeresLori Johnsont kemény fából faragták. Ő az, aki minden beteggel boldogul, mert hamar megtalálja a gyengéjüket. Reiddel azonban meggyűlik a baja, bár elég hamar érzékeny pontra tapint…
És a finom ízek ellenállhatatlanul összeolvadnak…


Miért kell nekem?
Nem titok, hogy a Buchanan sorozat az egyik kedvencem, hiszen az első rész nagyon tetszett, arról már írtam is korábban itt, a második is nagyon tetszett, de az még mindig piszkozatként porosodik valahol a blog egy elrejtett zugában. Szóval tervezem, hogy írok róla egyszer, ha lehet, akkor egyszerre írok a Fahéj és karamelláról és a Chilli és csokoládéról, mert nagyon szeretném őket ajánlani, hiszen nagyon szórakoztató romantikus történetek.

2. Nicola Cornick: Botrány és ártatlanság

Kiadó: General Press
Eredeti cím: The Scandals of a Innocent
Sorozat: The Brides of Fortune
Várható megjelenés: 2013. 05. 03.

Tartalom:

Fortune Follyban a földesúr ismét hatályba léptet egy ősrégi adótörvényt, melynek értelmében minden hajadon lány és özvegyasszony köteles férjhez menni, vagy vagyona felét adóba befizetni. A hírre a csendes kis falut elözönlik a hozományvadász agglegények. Miss Alice Lister a közfelfogás szerint nem éppen tiszteletreméltó hölgy. Már az is elég baj, hogy szobalányból lett örökösnő, most pedig a csélcsap Lord Miles Vickery akarja elnyerni a vagyonát azzal, hogy a házasság révébe kormányozza. Alice azonban biztos benne, hogy Miles nem fogja teljesíteni a feltételeit. Hiszen melyik korhely fiatalember lenne képes pusztán anyagi megfontolásból becsületes maradni három hosszú hónapon át?

Miért kell nekem?

Még télen olvastam a bevezető novellát a sorozathoz és akkor tudtam, hogy nekem ez kell, és azóta is csak a szám jártatom, mert nem olvastam el a Titkok és vallomásokat sem. :( Nem tehetek róla, de most tényleg tanulnom kell, és még hónapokig eltart ez az időszak... Nyáron biztosan lesz annyi időm olvasni, amennyit csak szeretnék, szóval majd ezzel a sorozattal kikapcsolódom. :)

3. Mail Karolin: Albérlet a szerelemhez

Kiadó: Kalliopé
Várható megjelenés: 2013. 05. 15.

Tartalom:

Napsütötte nyári délutánon sétahajó indul a Dunakanyarból Budapest felé. Az utasok között különös, meghökkentő jelenségként tűnik fel egy fiatal pár: a kétes kinézetű férfi oldalán egy gyönyörű szőke hölgy pihen. Furcsa viselkedésükkel egyre inkább felkeltik a hajón dolgozó matróz, Barnabás figyelmét. Vajon mi vonzza az elragadó nőt a sármosnak jóindulattal sem mondható férfihoz? A hajóút gyökeresen megváltoztatja Barnabás addigi életét, mert halálosan beleszeret a kedves és szerény szőke lányba, Erikába. 
A regény rendkívüli bonyodalmai csodálatos hazai tájakra repítenek - a Dunakanyartól egészen a Balaton-felvidékig. Az Olvasó hajón utazhat, csodás tájakon barangolhat, átélhet egy szokatlan, magával ragadó szerelmet, ugyanakkor találkozhat a nyomor keserű valóságával, és korunk bűnös veszélyeivel. Az Olvasó az új évezred korai éveiben játszódó fiatalos, pörgős történetet tart a kezében.

Miért kell nekem?

Van valami ezzel a könyvvel kapcsolatban... Egy kis előérzet, amely azt súgja, hogy szeretni fogom a történetet. Remélem, hogy ezúttal sem nyúlok mellé. :)

4. Katie Ashley: Az ajánlat

Kiadó: Ulpius-ház
Eredeti cím: The Proposion
Sorozat: The Proposion 1. része
Várható megjelenés: 2013 július

Tartalom:

Harmincadik születésnapja közeledtével Emma Harrison rádöbben, hogy ketyeg a biológiai órája, és a herceg a fehér lovon még mindig sehol. Fogyatkoznak a lehetőségek, különösen most, hogy a legjobb barátja – egy meleg pasi – visszalépett, hogy spermadonor legyen. Persze ott van a spermabank, de Emma fél: mit lehet tudni, talán a sátán belekavarhat a dolgokba.
Aidan Fitzgerald, a megátalkodott nőcsábász rendszerint eléri, amit akar, különösen a hálószobában. Amikor a karácsonyi partin Emma elutasítja a közeledését, Aidan elhatározza, megszerzi a nőt, kerül, amibe kerül. Emma kínos helyzetét megismerve a férfi olyan javaslattal áll elő, mely mindkettejüknek jó lesz. Hajlandó vállalni a donor szerepét, de csakis természetes úton. Nem lévén elszánt pasivadász, sem az alkalmi szex híve, Emma ódzkodik az ötlettől, ám a férfi sármja és Emma anyaság utáni vágya győzedelmeskedik. A „gyermekgyártási” projekt azonban egyszer csak több lesz, mint fizikai aktusok sora. Aidan nem képes kisétálni a nő életéből, Emma meg kezdi úgy érezni, ez a férfi az igazi.
Most már csak egy kérdés maradt: képes-e Aidan megváltozni, olyanná válni, amilyennek Emma szeretné? 


Miért kell nekem?
Azzal indoklom először is, hogy Goodreads-en 4.20-as átlag nem lehet rossz. Hogy mi lesz belőle, mire a boltok polcaira kerül, az most leginkább a fordítótól függ. Reméljük a legjobb kezekbe jutott és mi már utána átadhatjuk magunkat nyugodtan az olvasás élményének.

4 comments:

Jessica Bird: Egy felejthetetlen hölgy

, by Kristina


Grace Hall, az előkelő társaság szépséges tagja, a vagyona miatt egy őrült célpontjává válik. A gyilkos Manhattan legbefolyásosabb nőit öldösi. Grace új testőre, John Smith, egy kompromisszumokat nem ismerő, kemény férfi, a legkevésbé sem szeretne beköltözni Grace-hez a tetőtéri luxuslakásba, de nem tud nemet mondani neki. Miközben közli a szabályokat új ügyfelével, dühös szikrák pattognak közöttük, és lángra lobban a vágy. Az éjszakák lassan egyre forróbbakká válnak, a gyilkos egyre nagyobb veszélyt jelent, így Grace-nek és Smithnek választania kell: a szabályokat követik, vagy a szívük parancsát.




Ha tehetném, akkor most egy hosszú véleményt írnék arról, hogy milyen is volt nekem a könyv, de azt hiszem, ma inkább rövid leszek és lényegre törő:




TETSZETT! 




Na jó, akkor most megpróbálom kicsit bővebben is leírni. :D

olvasd tovább

0 comments:

Jessica Bird: Egy felejthetetlen hölgy sorozat

, by Kristina


1. Egy felejthetetlen hölgy (An Unfrogettabel Lady)
Grace Hall & John Smith

2.  Egy ellenálhatatlan agglegény (An Irresistible Bachelor)
Callie Burke & Jack Walker
Várható megjelenés: 2014.

3 comments:

Kívánságlistám (10.)

, by Kristina

Keddi Kívánságlistám átalakult csak sima Kívánságlistámmá, mivel az időhiány miatt vagy lekéstem a közzétételt, vagy csak a hét másik napján bukkantam rá ezekre a gyöngyszemekre.
Mivel már lassan egy hónapja nem jelentkeztem ezzel a rovattal, remélem azért ezek még újdonságnak számítanak. :) Nagyon sok fincsi kis csemege érkezik tavasszal. 
Legalább is nekem fülig ért a szám, amikor rájuk bukkantam. :)

1. Nalini Singh: Szabadulás
Kiadó: Egmont DARK
Eredeti cím: Hostage to Pleasure
Műfaj: Paranormális-romantikus
Megjelenés: 2013. április 24.

Tartalom:

Ashaya Aleine a látszat szerint a tökéletes mentál: rideg, érzéketlen és gyakorlatias. Ő a tudós, aki az egész mentál népet rabszolgasorba döntő implantátumot készíti. Valójában azonban elkeseredetten küzd, hogy megmentse a fiát, és szabaduljon a Mentál Tanács befolyása alól. De hiába menekül: nem biztonságba kerül, hanem egyenesen a halálos alakváltó mesterlövész karjaiba fut. 

Dorian Christensen húgát egy mentál gyilkos ölte meg. A DarkRiver őrszem nem tud ugyan leopárd alakot ölteni, de a vadállat benne él, és bosszúra szomjazik. Most mégis védelmeznie kell Ashayát és fiát. 

Dorian soha nem gondolta volna, hogy mentál iránt a gyűlöleten kívül mást is érezhet, de a szenvedély sokszor átírja a játékszabályokat.

Miért érdekel?
  Ha még létezik olyan olvasóm, aki ne tudna arról, hogy mekkora Nalini rajongó vagyok, akkor azt hiszem valamit nem jól csináltam eddig. Mert ŐRÜLT nagy rajongója vagyok, hiszen minden könyvét áhítattal várom. Még újraolvasáskor is képes elvarázsolni és ezt sajnos nagyon kevesen érték el eddig "olvasói pályafutásom alatt". ;) 
  Bevallom, azon kevesek közé tartozom, akiket először nem varázsolt el Dorian, hiszen Lucason kívül nem voltam képes figyelni senkire sem első olvasás alkalmával. De pár héttel ezelőtt végre újraolvastam a sorozat eddig magyarul megjelent részeit és már képes voltam arra, hogy mindent és mindenkit nagyító alá vessek. Így történt, hogy elkapott a Dorian láz, és mivel tudtam, hogy a kiadó hamarosan meglep bennünket a magyar kiadással, rábírtam magam arra, hogy kivárjam. 
U.I.: Senkit se ijesszen meg a borítón lévő pasi mosolya, mert asszem Dorian nagyon nem ilyen, a képzeletemben legalább is sokkal jobb és érzékibb.

Miután olvastam:
Nagyon tetszett, Nalini bebizonyítja, hogy képes bennünket meglepni rengetegszer. :) Csak ajánlani tudom. ITT írtam róla.

2.  Jennifer L.  Armentrout: Obszidián
Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: Obsidian
Sorozat: Luxen 1. része
Műfaj: Paranormális-romantikus
Megjelenés: 2013. 06. 06.

Tartalom:
Az újrakezdés szívás. 

Amikor -- éppen az utolsó középiskolai évem előtt -- Nyugat-Virginiába költöztünk, beletörődtem, hogy vastag tájszólású emberek, melléképületek, szakadozó internet és rengeteg unalom tölti majd ki a napjaimat. Amíg észre nem vettem magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült. 

Aztán a srác megszólalt. 
Daemon dühítő. Beképzelt. Pofoznivaló. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De aztán, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon egyetlen intéssel szó szerint megfagyasztotta az időt -- akkor valami történt. Valami váratlan. 
A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem. 
Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint Las Vegas főútja. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul a nyom rajtam. 
Mármint ha nem ölöm meg addig én magam... 


Miért kell nekem?
Még tavaly valamikor figyeltem fel a könyvre Kelly blogján, amikor interjút készített a magyar származású modellpárossal, akik a sorozat borítóin szerepelnek. Majd felfedeztem a könyv előzetesét a You Tube csatornán és hát szerelem lett első látásra. Nem csak azért, mert a pasit Daemonnak hívják, de valamiért imádom az olyan karaktereket, akik először a csaj agyára mennek. 


3. Sherrylin Kenyon: Éjféli gyönyörök

Kiadó: Ulpius-ház
Eredeti cím: Seize the Night
Sorozat: Sötét vadász 7. része
Műfaj: Paranormális-romantikus
Megjelenés: ??? (remélem, hogy hamarosan)

Tartalom:
A nagyrészt görög származású Sötét Vadászok körében nem örvend nagy népszerűségnek a nemesi származására módfelett büszke római – Valerius. 
Amikor a férfi találkozik a pimasz és csábító Tabitha Devereaux-val, aki nem más, mint a volt Sötét Vadász, Kyrian sógora, Val halálos ellensége, kapcsolatuk azonnal igen hevessé válik. A nőnek egyáltalán nem áll szándékában komolyan venni őt. 
Amit Tabitha azonban igen komolyan művel, az a vámpírvadászat és a gyilkolás. Mindkettejüknek hamarosan szembe kell nézniük a legveszedelmesebb démonnal. A végső győzelemért Valnak fel kell adnia büszkeségét és meg kell tanulnia bíznia, hogy megvédelmezhesse Kyriant, azt a férfit, akit gyűlöl és azt a nőt, aki az őrületbe kergeti.

Miért kell?
Már olvastam már és nagy kedvencem, egyszerűen nem hiányozhat  a polcról. Tabitha egyik olyan szereplő a sorozatból, akit már az első megjelenésekor nagyon megszerettem. Tényleg egy különleges karakter, és Valeriussal együtt még különlegesebbek lesznek. Nem csak a romantika miatt, de az akció, az erotika, a vicces jelenetek, az imádni való mellékszereplők. Valerius szekálása, hát egy kihagyhatatlan élmény! :)


4. J. Sterling: A hibátlan játék
Eredeti cím: The Perfect Game
Kiadó: Ulpius-ház
Műfaj: sportos-romantikus 
Tervezett megjelenés: 2013. július

Tartalom:
Nem így és nem ezt akarták. 

És mégis… 

Két fiatal, Cassie Andrews és Jack Carter kezdi meg tanulmányait a főiskolai előkészítőn. Amikor Cassie megismeri az emelkedő csillagú baseballreménységet, Jacket, határozott szándéka, hogy nagy ívben elkerüli ezt a beképzelt fölényes alakot. Ám Jack egészen másképp képzeli: randizni akar a lánnyal. 
Mindketten sérült lelkűek, tele bizalmatlansággal, félnek kitárulkozni a másik (és önmaguk) előtt, és így vágnak bele ebbe az érzelmi utazásba, amely a szerelemről és a megbocsátásról szól. De a hosszú út végén talán meg lehet ragasztgatni az összetört szíveket… 
Mert az élet néha durva és kegyetlen, mielőtt gyönyörűvé válna… 


Miért kell nekem?
Hm, a legutóbbi alkalommal lehet megérte kiakadni, mert pár napra rá egy sportos romantikus könyvet tett közzé az Ulpius az újdonságokat hirdető oldalukon, vagyis juppppiiii!!! :D Már csak ezer másik dolog miatt kell aggódni a kiadással kapcsolatban, de egye fene szeretek veszélyesen élni :P


5. Heidi McLaughlin: Örökké a csajom
Kiadó: Ulpius-ház
Eredeti cím: Forever My Girl
Műfaj: Romantikus
Megjelenés: ???

Tartalom:
Sosem hittem volna, hogy rocksztár lesz belőlem. Az egész életem előre eltervezett volt. Futballozás a főiskolán. Bekerülni a Nemzeti Futball-ligába. Házasság a középiskolai szerelmemmel, majd boldogan élni, míg meg nem halok. 
Mindkettőnk szívét összetörtem aznap, amikor közöltem vele, hogy elmegyek. Fiatal voltam. A magam szempontjából jó döntés volt, ám kettőnket illetően nem volt az. Lelkem bánatát zenében sírtam el, de őt soha nem feledtem. Az illatát… A mosolyát… 
Most hazafelé tartok. 
Tíz év telt el. 
Remélem, képes leszek mindezt elmagyarázni neki ennyi idő után. 
Még mindig utána sóvárgok. Ő az én örök szerelmem…


Miért kell nekem?
Először is már a borító miatt szerelembe estem a könyv iránt. Amit nagyon remélek, hogy nem lesz csalódás. Imádom a zenét, imádom a romantikát és mindezt még jobban imádom, ha egy könyvben találkozok vele. Gayle Forman könyv tiszta szerelem volt, nem hiszem, hogy ez a könyv hasonlítana hozzá, persze azon kívül, hogy zene lesz mindkettőben, de mégis ez jutott eszembe róla azonnal. 

0 comments:

Raine Miller: Blackstone-affér

, by Kristina

Ethan Blackstone és Brynne Bennett 
erotikus romantikus története. 
Londonban, az olimpiai játékok előtt játszódik.

1. Meztelenül (Naked)

2. All In (All In)

3. Eyes Wide Open
Tovább a bejegyzéshez

3.5 Cherry Girl (spin-off novella)
Elaina Morrison & Neil McManus

4. Rare and Precious Things
Ethan  & Brynne

0 comments:

Raine Miller: Meztelenül

, by Kristina

Fülszöveg:
Brynne Bennett, a Londoni Egyetem ösztöndíjas amerikai hallgatója jó kislány módjára éldegél Londonban. Próbálja rendbe tenni kisiklott életét, keményen tanul, részmunkaidőben pedig fotómodellkedik. Egy nap Ethan Blackstone, a sikeres angol üzletember megveszi a lány aktképét, és rögvest magának akarja Brynne-t – vágyait gátlástalanul a tudtára adja, nem ismeri azt a szót, „nem”. Domináns természete magával ragadja, foglyul ejti Brynne-t, holott ő még egyre múltjának démonai elől menekülne. Titokzatosság lappang a kapcsolatukban, és hatalmas rejtélyek bújnak meg a háttérben. Vajon megszabadíthatja-e Ethan a múltja terhétől Brynne-t? És hagyja-e Brynne, hogy ezt megtegye, mielőtt az újra felszínre törő múlt szelleme végleg elpusztítaná egy szép jövő esélyét? 


„Ez a kép mindent megváltoztatott. Más ember lettem, ahogy ránéztem, és vissza se tudtam változni többé, főleg miután találkoztunk az utcán azon az éjjelen. Az egész világ megváltozott körülöttem egy fénykép miatt. Egy gyönyörű amerikai lány fényképe miatt.” – Ethan Blackstone


Szóval előre szeretném leszögezni, hogy ez egy teljesen szubjektív vélemény.

Ami annyit jelent, hogy:

- attól, hogy nekem nem igazán jött be a könyv, neked kedves olvasóm még lehet, hogy tetszeni fog

- hangulatom lehet nem volt a legjobb, amikor elkezdtem olvasni, de ezzel úgy vagyok, hogy ha könyv jó lett volna, akkor a hangulatom is vele együtt javult volna

- spoilerveszély, 18+-os karika érvényes a továbbiakra. Ahol meglátjátok a * csillagot, akkor azt a részt kijelöléssel olvassátok, mert igyekeztem elrejteni a spoilereket és trágár szavakat, hogy senki ne szaladjon bele véletlen.


Szóval tovább olvasni a következő sorokat csak saját felelősségre:

   A könyv rövidsége miatt döntöttem úgy, hogy az éjjeli órák ellenére, elkezdem és egy kis esti mesének talán jó lesz. Még szerencse, hogy a lakótársam hazautazott hétvégére, különben a röhögőgörcs, ami elkapott olvasás közben biztosan felriasztotta volna legszebb álmaiból is.
   A tanulás mellett azért szakítottam rá egy kis időt, mert a blog olvasói közül elég sokan részesítik előnyben az erotikus romantikát, vagy legalább is a keresőszavak alapján ezt szűrtem le. 

A történetről röviden (Spoiler veszély!):
  Az egyik kiállításon Brynne akt képét megvásárolja Ethan, aki nem más, mint egy nagy biztonsági cég feje. A szakmában hírneve van, hiszen feltűnt már a királynő oldalán, miniszterek mellett, stb, stb.
   A buli után Ethan felajánlja Brynnek, hogy hazafuvarozza, mert nem szeretné, hogy valami baj érje. Elkezdődik a macska egér játék, a pasi nagyon birtokló, a csajnak ez nem tetszik, kivéve, ha a szexben uralkodik felette. Szex szexet követ, viszont szerelmeskedés egyszer sem volt. 
   *Az első együtt töltött éjszakán a csajnak előjönnek a rossz emlékek a múltból és sikoltozva ébred fel. Az pontosan nem derül ki, hogy mi is történt vele évekkel ezelőtt, de utalások arra vannak, hogy erőszak áldozata lehetett. Ezért a Brynne soha nem aludhat másnál, csak a saját kis ágyikójában, (ez mondjuk elég nyakatekert magyarázatnak tűnt, hiszen akkor eleve a szextől is irtóznia kellene...). 
   A pszichológus akihez jár, kiírja neki a gyógyszert, amitől majd végig alhatja az éjszakát, de ugyebár, ha a pasi éjszaka megkívánja ő azonnal éber lesz, lényegtelen, hogy be van gyógyszerezve *szemforgatás*. Egy-két irodai hancúr is be lett iktatva, de attól még egy átlagos történet maradt, és inkább csak simán erotikus, mint romantikus. *

   Lényegében a cselekmény végig csavar mentes. A mellékszereplők könnyen felejthetők, a főszereplők pedig jellemtelenek. A vége, pedig természetesen függővég...
   Egyáltalán nem voltam szomorú, amikor vége lett, inkább boldog voltam, hogy végre mehetek aludni, nem lettem rajongó, amit sajnálok, mert szeretek rajongani, de ma kifejezetten belém szállt a könyvtől a kisördög.

  Mi zavart leginkább a párbeszédekben?
Főleg a vulgáris, durva, trágár  szavak, a sok felszínesség. Félre ne értsen senki, nem attól botránkoztam meg, messze álljon tőlem, de szerintem nagyon felesleges volt már a legtöbb esetben, néha a *baszni*, vagy a *geci* kifejezés. Már bocs, de ezeket lehet ám szebben is kifejezni, és attól még az értelme ugyan az marad... De még ha ezeket is használják, tőlem ugyan lehet, de akkor a szövegkörnyezet legyen hozzáillő. Itt inkább kirívó és durva, de egyáltalán nem szórakoztató.
   Különben is, hogy hogy Banks, vagy L. Leigh könyvei nem lesznek ennyire közönségesek, attól, mégis erotikusa, csak tudják, hogy mit illik és mit nem., vagyis, hogy mikor és kinél.
   A párbeszédekre azért van szükség, hogy a szereplők kommunikáljanak egymással. Ugye jól tudom? Hát ebben az esetben az tökélyre lett fejlesztve, hogy beszéltek, de nem mondtak semmit. Nem ismertük meg őket, de még a közöttük kialakult állítólagos vonzalmat sem éreztem át. 

Részletek a jegyzetfüzetemből (azaz, egy kis pro, de leginkább kontra, idézetekkel megspékelve):

- A könyv rövidsége megdöbbentő, miért nem adják ki egyben a történetet. Ennyire pénzéhes a társadalom? 

- A karakterek személytelenek, attól, hogy rájuk aggatunk pár jelzőt, még nem válik a részükké. Valamivel bizonyítani is kell az állításokat. 

A végére már minden kiakasztott szinte. Ne röhögjetek, de a következőn nagyon kiakadtam, idézem is magam:
- Csappant a pasi férfiassága a szememben. Utálom az sms rövidítéseket, pláne ha azokat egy 32 éves pasi használja. Brrr... Nekem senki ne írja azt hogy "naon", főleg ha ott lent állítólag nagyon férfias valami van a gatyájában.

- Miért? Miért ájul el egy csaj már az első csóktól? Mi a fenétől lesz belőle botladozó, rongylábú, elalélt bige? De akkor is életem leg hangulatrontóbb vetkőzős jelenete ez volt:
A fehér ingét is rádobtam a levetett ruhák egyre növekvő kupacára. Megláttam meztelen mellkasát, és majdnem elbőgtem magam. Ethan feszes volt, izmai és kockás hasa a legerotikusabb látvánnyá olvadtak össze, amit férfin valaha is megpillantottam.”
Kitaláltátok, hogy miért volt ez az első rész, amikor már kínomban nevettem? Hát a bőgéstől. Kisanyám, ha neked ez jut eszedbe ilyen alakalommal, akkor meg is értem, hogy pszichiáterre van szükséged.

- Tök romantikus vagy hapsikám, ettől aztán biztosan sokan lesznek szerelmesek a karakteredbe, (a 18 plusz miatt csak kijelöléssel olvasható):
*„– Nem maradok itt éjszakára, Ethan. Ígérd meg, hogy utána hazaviszel.
Felnyalábolt, és elindult velem kifelé a szobából.
– Azt akarom, hogy velem maradj. Egyszer te nem vagy nekem elég – te nem. – Berúgott egy ajtót, és becipelt a hálószobába. Arca vadnak és elszántnak tűnt.
Előbb megbaszlak, aztán lassítunk. Add nekem ezt az éjszakát. Leljük örömünk egymásban, szépséges Brynne! – Az arcomba hajolt. – Kérlek!”*


A szereplőkről:
Ethan Blackstone
A nevén kívül nem tetszik benne semmi. 
Szerintem egy pasi nem akkor macsó, ha durván beszél, vagy ha már beteges szinten viselkedik birtoklóan. Szóval, mivel leginkább azt az arcát mutatta meg, ahol trágár, birtokló és egy 17 éves hormonzavaros tapizós fiú szexéhségével rendelkezik, nem igazán tudtam összekötni azzal a személlyel, aki kellene, hogy legyen. 
Egy világhírű, jól működő biztonsági cég feje, hát nehéz elképzelni ebben a pozícióban...
Én egy nagy biztonsági cég főnökét így képzelném el: legyen hűvös, profi, a beszédstílusa kiemelkedően jó, válogatott szókinccsel, főleg ha már a királynő, meg a mittomén milyen minisztereket védelmét biztosítja 32 évesen. . . 

Az első jelenet, amin mosolyogtam, csak azért idézem: 

"I groaned into the phone. “You are killing me here, Ethan.” 
“No,” he chuckled softly, “we’ve already established that I’m not a serial killer, remember?” 
“So you claim, Mr. Blackstone, but know that if you do kill me, you’ll be number one on the suspect list.” 
He laughed at that and the sound of him made me smile. “So you’ve been talking about me to your friends then?” 
“Maybe I keep a secret diary and wrote about you. The cops will find it when they search my flat for clues.” 
“Miss Bennett has quite the flair for the dramatic. Did she take acting lessons in school?” 
“No. She just watched a lot of episodes of CSI.”


Felmordultam: 
– Megölsz engem, Ethan! 
– Dehogy! – kuncogott lágyan. – Hiszen a múltkor már leszögeztem, hogy nem vagyok sorozatgyilkos, emlékszel? 
– Ön legalábbis ezt állítja, Mr. Blackstone, de azt tudja-e, hogy ha mégis megölne, maga lenne az első a gyanúsítottak listáján? 
Ez tetszett neki, és a nevetése mosolyra fakasztott. 
– Ezek szerint meséltél rólam a barátaidnak? 
– Az is lehet, hogy titkos naplót vezetek, és leírtalak benne. A zsaruk majd megtalálják, amikor a lakásomon kutatnak nyomok után. 
– Miss Bennett, ön igazán ügyes drámai hősnő. Vajon iskolás korában színjátszó szakkörbe járt? 
– Nem. Csak sok részt láttam a Helyszínelőkből."


Brynne Bennett
  Brynne amerikai, a szülei elváltak tizennégy éves korában, a Londoni Egyetem restaurátor szakán tanul, végzős a mesterképzésen. Emellett modellkedéssel is foglalkozik, a legjobb barátjának Bennek, a fényképésznek köszönhetően. 
   Ha jól számolom a csaj 24 éves (én meg 23, elméletileg ez miatt jobban meg kellett volna értenem a karakterét). Történt vele a múltban egy szörnyű dolog, hogy pontosan mi, az nem derül ki végig, de gyanítani lehet, hogy *erőszak áldozata volt, méghozzá egy amerikai szenátor fia is benne lehetett az ügyben.
   Szóval a csaj tartogat még nekünk meglepetéseket, de eddig sajnos semmi nagy alakítást nem mutatott. Azon kívül, hogy próbálja magát jó kislánynak feltüntetni, de szerintem nem igazán megy neki. Először is, ott vannak az akt képek, tudom én hogy művészet, meg minden, de azért annyira ártatlan nem lehet valaki, ha egy ilyen dolgot bevállal. Majd a másik dolog a kapcsolata Ethannel. Mert nem igazán volt szükség a pasi felől nagyobb ösztönzésre ami az ágyban izzós jelenet eljutásához kellett volna, hiszen a csaj elég gyorsan az ágyában kötött ki.

Bennyről a legjbb barátról csak annyit:
Szerintem nem lesz jó fej egy barát attól, hogy ilyeneket mond, mint:

*I snatched my hand from him and took another swig of Sheppy’s. “I am not talking about the last time I got laid, Ben. Boundaries much?” 
He gave me a patient look. “You definitely need an orgasm, darling.” 
I ignored his comment. “He’s just so—well I—he’s—the man is so fucking intense. His words, 
the stuff he does, the raised brow, those blue eyes—” I pointed my finger at my head like a gun and pulled the trigger. “I can’t think when he starts in with the commands.” I noticed Ben had pushed his plate away too. “You ready to go?” 
“Yeah. Let’s get your sexually-frustrated vagina home. Maybe you can have a date with your 
vibrator and that will help.”

Elkaptam a kezem, és még egyet kortyoltam az almaborból. 
– Nem fogok arról beszélgetni, hogy mikor keféltem utoljára. Talán baj? 
Türelemmel nézett rám. 
– Úgy nézem, sürgősen szükséged lenne egy orgazmusra, drágám. 
Eleresztettem a fülem mellett a megjegyzését. 
– Ez a pasas valahogy – hát – olyan rohadtul rámenős. Amit mond, amit csinál, a felhúzott szemöldök, az a kék szem. – Ujjamat, mint egy pisztolyt, a halántékomhoz szorítottam, és meghúztam a ravaszt. – Nem tudhatom, mikor kezd parancsokat osztogatni. – Észrevettem, hogy Benny is eltolta a tányérját. – Már mennél, ugye? 

– Ja. Vigyük haza a szexuálisan frusztrált vaginádat. Randizz a vibrátoroddal, talán az segít. *

Brynne apja, pedig  nagyon tisztelheti a lányát, ha így beszél róla (18+ kijelöléssel olvasd):
*"– Nagy seggfej maga, Blackstone. Arra szerződtettem, hogy megvédje a lányomat, nem arra, hogy megbassza. Az a lány megjárta a poklot, más se hiányzik neki, mint egy újabb szívtiprás. Ahogy beszél, abból az derül ki, hogy teljesen magába habarodott..."*

   Végül, ma délután elkezdtem olvasni angolul is, főleg azért mert kíváncsi voltam rá, hogy csak a történet ennyire fura és ízléstelen, vagy lappang azért itt más is.
  Először is, ami szemet szúrt, hogy molyon szinte egy jó kritikát sem olvastam a magyar kiadásról, a másik, meg hogy Goddreadsen 16.801 ember pontozási átlaga 4.12-re becsülte a könyvet. Akkor mi lehet a valódi probléma?
  A történet nem lett más attól, hogy két nyelven olvastam, továbbra sem tartom a legszebb szerelmi történetnek, főleg, hogy végig csak szex van, semmi szerelmeskedés, vagy egy apró lágy csók, meghitt érintés... 
   Nem mutogatok újjal, főleg, hogy én sem vagyok egy fordító zseni, DE ha már kiadunk valamit magyarul, pénzt kérünk érte, gyerekek akkor az legalább legyen minőségi munka. 



Kiadó: Ulpius ház
Megjelenés éve: 2013.
Eredeti cím: Naked
Sorozat: Blackstoneaffér 1. része

12 comments:

Megidézve röviden (4.)

, by Kristina

Old Faithful gejzír
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem ha csak 1-2 óra jut naponta olvasásra, akkor szívesebben veszek elő romantikus füzetet (Júlia, Tiffany és Romana)
Vannak igazán jó történetek is, és amikor csak időm engedi idézni is fogok belőlük. Később talán még egy gyűjtőposztban össze is írom a kedvenceimet, persze csak ha érdekel valakit. :) Sőt, képekben is megmutatom az érdekesebb dolgokat, látványosságokat, amiket a történetek során meglátogatnak a szereplők. 
Néha sajnálom, hogy csak kis terjedelműek, mert viccesek, romantikusak és legfőképp szórakoztatóak, ezért döntöttem az mellett, hogy idézek azokból, amik megtetszettek. Elvégre tovább tartana véleményt írni, mint elolvasni. :)
Mount Rushmore

Tiffany - Szeress és nevess

Stephanie Doyle: Izgató közjáték

Nagyon nagyon nehezen tudtam csak magam leállítani azzal, hogy kettőnél többet NE idézzek, mert sok jelenet volt, amin nagyon jóízűeket kacagtam. :D Szóval ezt a történetet nagyon is ajánlom kikapcsolódásra. Imádom, amikor a főszereplők  beszólogatnak egymásnak. :)

"– Felajánlottam, hogy elviszem Philadelphiába – emlékeztette Baily.
Remek ajánlat, gondolta Daniel, de erre vágyik a legkevésbé. Nem furikázhat napokon át ezzel a nővel. Ővele nem.
– Nem lehet.
– Ó, miért nem? Nem elég fényűző a kocsim?
Daniel térde a műszerfalat verdeste. A feje a tetőt súrolta. A karját vagy összefonta a mellkasán, vagy az elnök asszony megszólítást kedvelő macskát fogta magához. A bogár bizony más, mint a tágas Mercedes. Ám a vonakodása ennél kevésbé gyakorlati ellenérzésből fakadt. Ránézett a lányra, és egy hang a fejében azt súgta, hogy sürgősen ugorjon ki a kocsiból – amíg még megteheti.
– Egyszerűen nem utazhatok magával Philadelphiáig.
– Mi baj van velem?
Semmi szembeszökő. Csupán ahogy a rövidnadrág felcsúszik a combja tövéhez, ahogy a póló megfeszül a mellén, ahogy a vörös tincsek a válla körül kígyóznak, és ahogy zöld szemében huncutság villan…
– Hát, például, ahogy kinéz."



Badlands National Park
"Baily komoran szegezte rá a szemét, és az agyában a következő kérdés merült fel: Egy nő kilencven kilométeres sebességgel hajt az autópályán, és kilök egy kilencven kilós férfit a mozgó kocsiból. Hány év börtönbüntetést kap emberölésért?
Mindjárt kész volt a válasszal is: semennyit. Jogosan tette. Beugrató kérdés volt."


Kép forrása: innen, innen.

3 comments: