Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

, by Kristina

Sophie Dempsey mindössze a húgának szeretne segíteni: leforgatni egy filmet egy lecsúszott színésznőcskéről, majd lelépni a Kísértés városkájából, mielőtt még bajba jutnak. Sophie több generációnyi szélhámos leszármazottja, mégis igyekszik az egyenes utat járni, ám ez, mint Önök is megtudhatják, igen nehéz. Phineas Tucker, a polgármester, mindössze a Kísértés városát szeretné igazgatni a lehető legkevesebb felhajtással, majd megnyerni a közelgő polgármesteri választást, és fennmaradó idejét igazi szenvedélyének, a biliárdnak szentelni. Sophie egyetlen pillantást vet csak Phinre, és tudja, hogy ő az a fajta pasas, akitől anyja óva intette; és persze Phin is rögvest felismeri a lányban „az ördög cukorkáját”, amitől apja igyekezett őt távol tartani. Kisvártatva búcsút inthetnek az unalomnak. Pornóvá fajuló forgatás, pletykák hada, zsarolási kísérlet, politikai csatározások, gyilkosság, egy hulla autóval történő meggyalázása, kissé perverz, de határozottan világrengető szex, majd még több szex: elszabadul a pokol…

*  *  *

     Nem bírom ki, muszáj olvasás közben írjam a véleményemet, a jegyzeteimet, mert attól félek, hogy valami kimarad a végén.
Újraolvastam már számtalan alkalommal, mert megunhatatlan. Vicces és könnyed, szórakoztató és szenvedélyes.

 Sophie a könyv elején nagyon feszült, minden az ő vállát nyomja, elég sokat elmond már az is, hogy a saját pszihológusával jár. No comment!  
Lassan elénk tárul egy első ránézésre könnyed kis chic-lit történet, de mégsem az. 

Bővebben hamarosan (épp újraolvasom) :) 2014. 01. 16.

Kiadó: Kelly
Kiadás éve: 2008.

"Sophie végigolvasta a viharvert fekete-fehér feliratokat: Kísértés Rotary-klub. Kísértés Első Evangélikus Templom, Kísértés Hölgyklub, Kísértés Éjszakai Színház. Az utolsó egy rozsdás, zöldes-sárgásfehér fémtábla volt, rajta a felirat: Isten hozta Kísértésben. Alatta egy ugyanolyan rozsdás, kisebb táblán az állt: Phineas T. Tucker, Polgármester. Ez alatt pedig, egy újabb, de szintén kopott táblán: Hiszünk a családi értékekben.
- Vigyél el innen! - rimánkodott Sophie.
 - El tudod képzelni, milyen idõs lehet Phineas T., ha ennyire rozsdás a tábla? - kérdezte Amy. - Vénebb Istennél. Utoljára a 70-es években szexelhetett. Szerinted Kísértés Temploma olyan, mint a Baseball Temploma?
- Ha evangélikus, akkor nem - mondta Sophie.
Ekkor felértek a domb tetejére és eléjük tárult Kísértés városa.
- Bájos - mondta Amy, és levette a napszemüvegét.
- Borzalmas - mondta Sophie."


0 comments: