Heidi McLaughlin: Forever My Girl - Örökké a csajom

, by Kristina

Sosem hittem volna, hogy rocksztár lesz belőlem. Az egész életem előre eltervezett volt. Futballozás a főiskolán. Bekerülni a Nemzeti Futball-ligába. Házasság a középiskolai szerelmemmel, majd boldogan élni, míg meg nem halok.
Mindkettőnk szívét összetörtem aznap, amikor közöltem vele, hogy elmegyek. Fiatal voltam. A magam szempontjából jó döntés volt, ám kettőnket illetően nem volt az. Lelkem bánatát zenében sírtam el, de őt soha nem feledtem. Az illatát… A mosolyát…
Most hazafelé tartok.
Tíz év telt el.
Remélem, képes leszek mindezt elmagyarázni neki ennyi idő után.
Még mindig utána sóvárgok. Ő az én örök szerelmem…

* * *
Miért kellett?
Már hónapok óta a kívánságlistám hosszú sorát bővítette a könyv. Az első, amire felfigyeltem az a beszédes borító volt, mert amellett, hogy nagyon szép, még illik is a történethez. Hiszen már arról lehetett tudni, hogy amiről szól a történet, annak köze lesz a zenéhez, és egy nem mindennapi szerelmi történethez, mert a lány magányosnak és elhagyatottnak tűnik a képen. A másik dolog a fülszöveg volt,  hiszen már azt olvasva tudtam, hogy Liam olyan karakter, akit könnyű lesz megszeretni.
A Beaumont-sorozat első része, amely rocksztárokról szól és azok nem mindennapi szerelmi életéről és a boldogságuk megtalálásáról. Az első rész, vagyis az Örökké a csajom nagy meglepetés volt. Először is azért, mert arra számítottam, hogy egy újabb beképzelt, a hírnévtől elszállt pasi történetét fogom megismerni, de már az elején rá kellett jönnöm, hogy a könyv mégis sokkal többről szól.

A történetről röviden:
Mason hirtelen halála megrázott mindenkit, te jó ég, még engem is, pedig a karakterét nem is volt lehetőségem megismerni, csak Katelyn, Liam és Josie emlékein keresztül. Liam visszatér a városba barátja temetésére, ahol nem képes magát távol tartani Josietól, még annak ellenére sem, hogy úgy tűnik Josie már túltette magát rajta. Josienak van egy titka, ami megakadályozta volna, azt a 10 évvel ezelőtti pillanatot, amikor Liam szakított vele és Los Angelesbe költözött, hogy az álmainak éljen. Egy titka, amit Liam 10 év után, vajon képes lesz megbocsátani?

Mitől más?
A könyv nem csak a jelen történéseivel foglalkozik, ez lehetetlen is, hiszen a főszereplők komoly közös múlttal rendelkeznek, amit nem is szabad elhanyagolni. A középiskolás évek alatt igaz és őszinte barátság alakult ki Liam, Josie, Mason és Katelyn között. Két szerelmes pár, erős barátság. Sok közös emlék az, ami évekkel később is összeköti őket, még annak ellenére is, hogy Liam 10 évig vissza sem tért hozzájuk. Az érzelmektől válik különlegessé a történet, valamint attól, hogy képes volt a nehéz pillanatokban is mosolyt csalni az arcomra.

Igazán megéri megismerni Liam és Josie történetét, főleg akkor, ha felkészülsz arra, hogy érzelmileg majd magával ragad.

Gyakran visszaemlékeztek a múltra, és ez volt az, ami miatt különösen tetszett a könyv hangulata. Egyszerre ismerhettük meg a jelent és a múltat, egyszerre kerültem két tűz közé, mert minden az érzelmekről szólt. A múlt a fiatalok bolondozásáról, az igaz és őszinte szerelemről, az álmodozásról a tervezgetésről, míg a jelent inkább a visszaemlékezés, a gyász, majd a szerelem és a vágyakozás váltotta fel.

Kinek ajánlom?
Aki nem csak kikapcsolódást keres és szórakozást, hanem egy különleges történetet is. Az érzelmek tapinthatóak voltak, annyira jól megírta az írónő, hogy nem egyszer azt vettem észre elszorul a torkom, vagy mosolyogva olvasok. Egy történet, amelyben fontos szerepe van a barátságnak és az érzelmeknek és a megbánásnak.
Azoknak ajánlom, akik szeretik a New Adult műfajt, még ha a könyv nem is sorolható pontosan abba a kategóriába, mégis úgy érzem, hogy ahhoz áll a legközelebb.

Liam
Megvárásolhatod a képre kattintva!
A futballozás lett volna az élete, ha az egyetem első évében nem követi az igazi álmát. Egy álmot, amihez
a nagymamája rábeszélésének köszönhetően meg mert valósítani. Elhagyta a lányt, akibe szerelmes volt, a barátait és azt az életet, amit elvártak tőle. A zenének élt 10 éven keresztül, sikeres lett és gazdag, de mégsem volt felhőtlen a boldogsága, hiszen egyvalaki állandóan hiányzott mellőle. Hiába volt körülötte a rengeteg rajongó, akik mindent megtettek volna érte, neki egyetlen lány körül jártak a gondolatai. Sokszor tűnt úgy, hogy két személyisége van, de igazából csak az érzelmeit próbálta elrejteni a rosszfiús viselkedés mögé. 

Josie
Fiatalkorában őrülten szerelmes volt, eltervezte az éltét, aztán mégis nagyot kellett csalódnia. Erős és bátor nő, hiszen a gyermekét egyedül nevelő anya, aki nem adta fel, próbálta túltenni magát a csalódáson, sikeresen nyitott egy virágüzletet. Noah a kisfia és a mindene, akit nagyon könnyű megszeretni. Miután több évnyi lánykérés után igent mondott barátjának, az életébe újra betoppant Liam, régi szerelme és újra sorsdöntő választás előtt áll.

* A képeken Josiah Hawley modell és énekes szerepel.

A sorozat következő részéről:
My Unexpected Forever címmel egy hónapja megjelent külföldön a második rész, amely Katelyn és Harrison történetét meséli el. 
Katelyn Mason, szeretett férje elvesztése után nem adhatja fel, tartania kell magát, mert két gyönyörű lányát fel kell nevelnie. Liam barátja és együttesének tagja Harrison szerelmes Katelynbe, de nem mer lépni, hiszen tudja, hogy a nő még gyászol. És ezzel egy újabb könyv bővíti a kívánságlistám.



A szerzőről:
Egyszer azt mondta neki a nagymamája, megtehet bármit, amit akar, és ő
megfogadta a tanácsot.
A szerző az Egyesült Államok északnyugati részéből, a csendes-óceáni partvidékről származik, és ma a festői Vermontban él férjével és két leányával. Otthonukon velük osztozik egy hiperaktív terrier keverék kutyus, valamint két törpepapagáj.
Napközben a szerzőt főként az íróasztala mögött találni, irodai munkát végezve. Esténként számtalan, kiadásra szánt története valamelyikén dolgozik, vagy a lányai kosárlabdameccsén szurkol az oldalvonal mellett.
A szerző egyebek közt a Readiacs aktív könyvkritikusa is.
Honlapja: heidimclaughlin.com/

Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2013.
Sorozat: Beaumont 1. része




Blog turné

10/13 Roni olvas
10/15 Kristina blogja
10/17. Dreamworld

2 comments:

Csilla said...

Szia! Gondolom, azt még nem lehet tudni, magyarul mikor jön a második rész? Csilla

Kristina said...

Sajnos nem tudom, hogy mikor jelenik meg, de amint megtudok valamit meg fogom írni. :)