J. D. Robb: Meztelenül a halálba

, by Kristina


Fülszöveg:

Eve Dallas, a New York-i rendőrség hadnagya egy könyörtelen gyilkos után nyomoz. Tíz év tapasztalatával a háta mögött tudja, hogy ha túl akarja élni, csak az ösztöneiben bízhat. És minden figyelmeztetés ellenére belehabarodik Roarke-ba, egy ír milliárdosba – aki egyben gyanúsított is abban az ügyben, amiben Eve nyomoz. De a szenvedélynek és a csábításnak sajátosak a törvényei. Eve annak a férfinak a karjai között találja magát, akiről semmit sem tud – kivéve azt, hogy mindennél fontosabb számára a közelsége.







Magával a sorozattal, már hónapok óta szemeztem, csak mégsem mertem előszedni. Talán az rémisztett meg, hogy nem annak a tipikus Nora Roberts könyvnek gondoltam. Nekem a tipikus Roberts azt jelenti, hogy 100 %-ban biztosítva van a könnyed, humoros kikapcsolódás, és közben új dolgokat, helyeket ismerek meg.
Majd elkezdtem aktív lenni a molyon, megismertem olyan kedves és hozzám hasonló embereket, akik szeretnek olvasni, és szívesen megosztják egymással a véleményeiket is az olvasott, vagy nagyon várt könyvről. Így ismertem meg Tempyt, aki egy új blogot indított, amely Robb könyvekkel foglalkozik. Rengeted minden található az oldalán ezzel kapcsolatban, én csak ámultam és bámultam. Töltött fel képeket is, hogy ő hogyan képzeli el az egyes szereplőket. Már-már azon voltam, hogy na jól van a sorozatnak  adok egy esélyt, amint lesz egy kicsivel több időm. Majd amikor megláttam, hogy a kedvenc színészeim a képernyőről mosolyognak rám, azonnal vettem a kezembe a könyvet.
Erre a sorozatra, azt mondom hogy tipikus Robb. Akik nem tudják, azoknak elárulom, hogy Nora Roberts álneve J. D. Robb. Szóval a tipikus Robb jelzői az izgalmas, kiszámíthatatlan, érzelmekkel játszó,...
Az érzelmeim olvasás közben? Volt ott minden, ami játszott az idegeimmel, abszolút át tudtam érezni Eve érzelmeit, a tettei okait megértettem, sok részen elgondolkodtam.
A düh, a reménytelenség, a szomorúság, a szerelem, az öröm, a meglepetések ereje mind-mind rajtam is átcikáztak. Egyszerűen úgy érzem, hogy nem tudom eléggé kifejteni mennyire megfogott Robb (Roberts) írása. Az egyik barátnőm azt mondja, hogy ő utálja magát az írónőt is, pedig fogalma sincs, hogy mennyi jobbnál jobb történet született a tollából. Csak mert valami nem az élet azon részével foglalkozik, aminek a hazugsághoz, politikához, vagy a médiához van köze, esetleg  idióta emberek saját életének a feldolgozásával , vagy éppen nem filozófikus dolgokkal foglalkozik, még nem szemét.
Egy jól megírt romantikus történet, fantasy, vagy izgalmas krimi, mint a Meztelenül a halálba is lehet annyira fontos egy ember életében, mint az enyémben is.
Miért?
Mert engem kiragadott a szürke hétköznapokból, olyan érzéseket keltett bennem életre, amikre már régóta vágytam, csak máshonnan nem kaptam meg. Új világot, és a karakterek által, új embereket ismertem meg. Egyszerűen nem unatkoztam, elgondolkoztam, jókat nevettem, és közben remekül éreztem magam. 
Ha érdekel benneteket is sorozat, akkor nézzetek be ide: 


Keira Knightley
Eve: Az élete a történet haladtával tárul a szemeink elé, és voltak nagyon megrázó emlékei is, amivel rájöttem, hogy a karaktere egy nagyon erős személyiséggé alakult. Vannak emberek, akiket a rossz dolgok, a tapasztalat megtör, és van akit erőssé tesz. Nos Eve, egy nagyon szeretni való, akaratos, okos, erős, szenvedélyes karakter. Nehezen osztogatja a bizalmat, és ezt meg is értem a múltját ismerve.
Matt Bomer
Roark: Az én újabb szerelmem a főszereplők közül. Teljesen Eve lelki társának éreztem a karakterét, mert persze van amiben nagyon összeillenek, és van amiben ellentétei egymásnak. És ezt szeretem az ő kapcsolatukban.
Magnólia blogján van a  szereplőkről egy jellemzés, és tudni való. Az ott lévő képek alapján teljesen el tudtam képzelni a szereplőket, és nagyon egyet értek, az én képzeletem is hasonlóan formálta meg a karaktereket! :) 

Értékelésem:

Kiadó: Gold Book
Kiadás éve:2001.

2 comments:

Anonymous said...

Örülök, hogy tetszett :)))
Nekem hat éve csak második nekifutásra sikerült végigolvasni az első részt. Előtte csak pihent a polcon vagy két évet, aztán újra előszedtem és teljesen rákattantam a sorozatra. Kíváncsian várom mi lesz a véleményed a folytatásról és a szereplőkről! :)

Kristina said...

Én is már tényleg nagyon nagyon régóta kerülgettem. De jöttél Te, és neked köszönhetően egy újabb kedvencem lett. Ha meglenne már most a folytatás, már rég raktam volna félre mindent, csak hogy ezt folytassam! :) De szerencsém volt, hogy hangulatom is volt a könyvhöz! :)