Elisabeth Hoyt: Szívembe zárva

, by Kristina

Fülszöveg:
A ​csinos és életvidám Lady Phoebe Batten minden vágya, hogy egy herceg húgaként a pozíciójához illő társasági életet élhessen. Ez azonban nem kivitelezhető egykönnyen, lévén a fiatal nő szinte teljesen vak, és a bátyja utasítására mindenhová elkíséri egy felfegyverzett testőr – a meglehetősen idegesítő, ámde felettébb vonzó Trevillion kapitány. 

James Trevillion azután szerelt le a királyi dragonyosoktól, hogy megsérült a lába. A sántasága ellenére mégis ördögien ügyesen lő és lovagol, egyszóval nem lenne szabad nehézséget okoznia számára, hogy megvédelmezze az őrjítő Lady Phoebet. A csábító nő azonban egyre gyakrabban tereli el a figyelmét a feladatáról; így amikor Lady Phoebe emberrablók célpontjává válik, a kapitány merész lépésre szánja el magát, hogy megvédelmezze a szívének egyre kedvesebb hölgyet…

Elizabeth Hoyt a Maiden Lane-sorozat nyolcadik részében egy ártatlan, fiatal nő és egy megkeseredett katona történetét meséli el, akik hosszú utat járnak be, mire rájönnek: együtt teljesebb életet élhetnek, mint külön-külön.


Trevellion kapitányt a sorozat 3. részében mutatta be az írónő. Azóta nagy utat tett meg  a karaktere, és bevallom nem mindig volt kedves a szívemnek. De az előző részben már kezdtem ugyan megkedvelni, most egy kicsit talán szerelmes is lettem. A lábsérülése miatt nem nem szolgálhat a seregben, de elv!llalja Lady Pheobe Batten őrzőjének a szerepét. Pheobe Wakefield hercegének a húga, akit mindentől próbál megóvni fivére. A nő sokszor bezárba érzi magát, de mivel elvesztette látását, így nem igazán tud küzdeni ellene.

A kapitánynak köszönhetően fivére kiengedi vásárolni, sétálni. Csakhogy a nő egyre többet akar, próbál kitörni a kalitkából, kis szabadságra vágyik. Csakhogy egyre több veszély leselkedik rá, és eljön az az idő, amikor a kapitány sem leaz arra lépes, hogy megóvja, így új stratégiáz talál ki.

Phoebe és James kapcsolata lassan alakult ki. A szikra megvolt közöttük, de küzdöttek ellene. Idegenekből barátokká váltak, majd szerelmesekké.

Tetszett, hogy Pheobe jelleme erős volt, voltak ugyan nehezebb pillanatai, de a körülmények miatt minden érthető is volt. Ami jobban meglepett, hogy maga a kapitány sokkal jobban érezte magát gyengének, tehetetlennek sérülése miatt. A mogorva, komoly természete miatt el nem tudtam képzelni hogyan farag belőle romantokus hőst az írónő. És lám, egyedi stílusa megmaradt, de hihetően vált belőle az a férfi, aki tökéletes párja Pheobenek.

Tökéletes párost alkottak. Jobb könyvet nem is választhatott volna a kiadó a 200.kötetnek a romantokus regények kínálatában.

Volt ebben a könyvben minden, nagyon összetett cselekménye miatt sokkal hosszabbnak éreztem 296 oldalnál. Nem volt túlbonyolítva, viszont a bonyodalmam miatt misztikussá, és nagyon érdekfeszítővé vált.

Nem tudnám megmondani a sorozatból melyik a kedvenc részem, de mindegyik különleges a maga módján.

Fordító: Fügedi Tímea
Oldalszám: 296
Sorozat: Maiden Lane 8.


A Romantikus Regények sorozat kétszázadik kötetét jelentette meg a General Press Kiadó. A Blogturné Klub hét bloggerét követve megtudhatjátok ők mit gondolnak Elizabeth Hoyt Maiden Lane sorozata újabb részéről, mely a Szívembe zárva címmel került a boltokba, és játszhattok a könyv egy példányáért.



06.22 - Olvasónapló
06.24 - Dreamworld
06.27 - Insane Life
06.28 - Kristina Blogja



A történet hősnője vak. Játékunk minden állomásán egy-egy olyan regényhős nevét keressük, aki élete egy szakaszában, vagy akár az egészben, szintén ezzel kell/kellett együttélnie élnie. A ti dolgotok csupán annyi lesz, hogy a helyes megfejtést a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Susan Mallery: Született vadóc


a Rafflecopter giveaway

0 comments: