Tillie Cole: Ezer csók

, by Kristina

Fülszöveg:
Van egy fiú. És van egy lány. A szerelem egy pillanat alatt szövődik köztük, de egy évtized, míg kibontakozik. Ezt a szerelmet nem képes felbontani sem a távolság, sem az idő. Ez a szerelem örökké tart. Legalábbis ők így hiszik.
Amikor a tizenhét éves Rune Kristiansen visszatér szülőhazájából, Norvégiából az álmos georgiai kisvárosba, Blossom Grove-ba, ahol még gyerekkorában összebarátkozott Poppy Litchfielddel, a fiút egyetlen gondolat gyötri: a lány, aki lelki társa, aki megígérte, hogy hűségesen megvárja, amíg ő visszatér, vajon miért szakított vele mégis szó nélkül?
Rune szíve két éve összetört, amikor Poppy megnémult. Mire Rune megtudja, mi az igazság, rájön, hogy a legnagyobb szívfájdalom csak ezután éri majd…



Ha elég lenne, csak egy mondatban összefoglalni, hogy milyen volt a könyv, akkor a következőt írnám:
ISTENEM, ez egy igazán gyönyörű történet, amely tele van apró kis reménysugarakkal arról, hogy létezik még színtiszta, önzetlen szerelem. 
De mivel, ennél bővebben ki kell fejtenem, hát megpróbálom. Pedig jelen pillanatban nagyon nehéz összeszednem a gondolataimat, annyira a hatása alatt vagyok.

Nem tudom mennyire tudnám fokozni, hogy hihető legyen, de tényleg LÉLEGZETELÁLLÍTÓAN szép történet! Csak ajánlani tudom. Egyszerűen ez a könyv nem hiányozhat a young adult (ifjúsági) romantikus könyvek szerelmesei polcáról. Én nagyon válogatós vagyok ebben a műfajban, de még engem is meglepett, hogy mennyire szerettem olvasni.

Már maga a borító is mutatja, hogy amennyire egyszerű, annyira szépséges is. És ez az, amit hajlamosak vagyunk elfelejteni, néha pont az egyszerésgben kell megtalálnunk a nyugalmat, a szépet. Engem erre tanított meg ez a könyv. Ne foglalkozzunk másokkal, az legyen fontos, ami bennünket boldoggá tesz.

A történet egyszerű, de mégis fájdalmasan gyönyörű. Rune és Poppy lelki társak, találkozásuk első pillanatától fontos részét képezik egymás életének. Mikor Poppy nagymamája meghal, hagy neki egy beffőtes üveget tele 1000 darab papírszívvel és arra kéri, hogy arra jegyezze fel azokat a csókokat amelyek fontosak neki és megdobogtatják a szívét. És Rune a tettek mezejére is lép, ott a cseresznyefa kertben és a kedvenc fájuk alatt el is csattan az első csók.

Bevallom engem visszatart, ha tudom, hogy egy könyv miatt sírni fogok. De néha kell az is, hogy jobban tudjuk értékelni az ilyen szerelmi történeteket. Remélem benneteket sem tart távol.

Rune és Poppy kapcsolata megszakad, amikor a fiúnak vissza kell költöznie Norvégiába. Ám az érzések soha nem múlnak el. Mindketten sokat változnak az idő alatt, amíg távol vannak egymástól, ám elég csak pár pillanat és rájönnek, hogy az érzések semmit nem változtak.

Poppy a napsugár és Rune a sötét, csillagos ég. Akár így is lehet őket jellemzni, ellentétek, de vonzák egymást. 
Poppy kedvenc időtöltése, hogy minden hajnalban megnézi a napfelkeltét, a lány lelke csodálatosan tiszta és kedves. Megölelném, ha esélyem lenne találkozni vele. Több ilyen emberre lenne szükség manapság. 
 Míg Rune a hallgatag, sokször sötét hangulatú fiú, keveset beszél, de Poppy a mindene. Mindene Poppy, ő jelenti a fényt az életében, és összetörik a szíve, amikor elveszik őt tőle.

Gyönyörű történet egy ártatlan szerelemről, az új esélyekről. Rámutat arra, hogy minden apró pillanatnak nagy jelentősége van, amikor azzal a személyel éljük át, aki a mindent jelenti számunkra, És tessék, most megint sírok... 

Tille Cole tehetséges író, remélem olvashatunk még tőle magyarul. :)


Eredeti cím: A Thousand Boy Kisses
Kiadó: Twister Media
Fordító: Bozai Ágota
ISBN: 9786155631504







06.05. – Angelika blogja
06.07. – Könyvvilág
06.09. – Kristina blogja
06.11. – CBooks
06.13. - Sorok között


A blogturné valamennyi állomásán egy-egy, a mozivásznon megelevenedő irodalmi alkotás híres csókjának pillanatát ábrázoló képet találtok. A Ti feladatotok, hogy a rafflecopter megfelelő sorába beírjátok az adaptáció alapjául szolgáló mű szerzőjének nevét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)




a Rafflecopter giveaway

0 comments: