Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook - A csábítás szabályai

, by Kristina

Fülszöveg:
Minden szabályt megszeg, hogy övé legyen a lány.
Miután egy baleset véget vet sportolói karrierjének, Ian Hunter visszatér az egyetemre – és készen áll arra, hogy egy újfajta játékban vegyen részt. Az ő agyából pattan ki a Szárnysegéd Bt. gondolata, ami, szájról szájra terjedő sikeres és titokzatos szerelmi tanácsadó szolgáltatást nyújt a szerelemre éhes lányoknak. Amikor Blake Olson jelentkezik, hogy igénybe vegye a Szárnysegéd Bt. szolgáltatásait, Ian megismeri minden idők legreménytelenebb ügyfelét.
A slampos sportruhákban és tangapapucsban pompázó Blake-nek csodára van szüksége ahhoz, hogy megszerezze a kiszemeltjét. Csak egy profi randiguruval van rá esélye. Ian tudja, hogy a tanácsai és az átváltoztató munkája nyomán Blake is sikerrel járhat. Ám ahogy a lány lassan átváltozik, Ian rájön, hogy komoly veszély fenyegeti az első számú alapszabályát… Ne ess bele az ügyfélbe!
Frappáns és szenvedélyes szerelmi történet, amiből az olvasó a fejét fogva döbbenhet rá a férfi és a női gondolkodás különbségeire.
Bájos, pajkos, humoros.


Sok-sok évvel ezelőtt azért volt a kedvenc hónapom a június, mert akkor kezdődött a vakáció. De mostanában azért kap akkora kitüntetést, mert ekkor van a könyvhét, és jobbnál jobb könyvek jelennek meg. :)

A világnak tényleg szüksége volna egy Ian Hunterre, ha másért nem is, csak azért hogy csodálhassuk. A pasi maga a tökély, és nem csak kinézetre. Tudja, hogy mi kell a nőnek, sőt segíteni is tud neki, hogy élete szerelmével élhesse a hátralevő életet. Baromira hihetetlen sztori, hogy egy ilyen srác létezik akár csak a fiktív világban is. Magam se hinném el, hogy ha nem olvastam volna a könyvet. 
Ian megalakította a Szárnysegéd Bt-t miután sérülés miatt nem játszhatott tovább az NFL-ben és visszatér tanulni az egyetemre. 

Érdekes a sztori, nincs túlbonyolítva a cselekmény, szórakoztató és romantikus. Ráadásul a karakterek is szinte azonnal belopták magukat a szívembe és nem csak a főszereplők. De hát nem is vártam kevesebbet, hiszen az írónő másik sorozata az Off Campus is egyik nagy kedvencem.

És tudjátok, hogy mitől olyan különleges igazán ez a könyv? Ian a mesélő, és nem is emlékszem, hogy mikor olvastam utoljára olyan könyvet, amikor a pasi szemén keresztül  élhettem át a történetet. Néha tényleg bosszantó volt, amit mondott, de a legtöbb esetben igaza is volt. Többször kellene a nőkek ilyen könyvet olvasni, hogy egy kicsit felturbózza az önbizalmunkat. 

Azt hittem itt az lesz a lényeg, hogy mindenkit átváltoztat szépséggé, de nem. És ez a másik dolog ami miatt igazán tetszik a könyv. Nem arra kéri a nőket, hogy változzanak át, változzanak meg. Csak egy kis utat mutat, hogy hogyan legyenek magabiztosabbak azzal, hogy mindenkinek kihangsúlyozza azt az oldalát, ami előnyösebb. A legfontosabb, hogy legyen közös érdeklődés, mert az nélkül gyorsan elhal minden. Nem kell egy pasiért se megváltozni, mert akkor már nem öngmagunk vagyunk, én sokszor ezt szűrtem le a történésekből. 

Már az első találkozásuk is felejthetetlenre sikeredik. 
Blake-nek megvan az oka, hogy miért jár több számmal nagyobb cuccokban. Persze, szereti ő a testre simulós edző szerkót is. És amikor elmennek vásárolni Ian-nek is nagyot kell nyelnie, mert rájön, hogy a nagy cuccok alatt egy igazi bombázó teste  rejtőzik. :) Egyre jobban megsimerik egymást, ahogy Ian segíteni próbál Blake-nek abban, hogy megszerezze magának a kiszemelt pasit. Csakhogy egyre jobban megbarátkoznak egymással, és az ártatlan csókok is bonyolódnak.

Viccesek a párbeszédek, a jelenetek, de a romantikában sincs hiány, csak egy kis pasis gondolkodásmóddal van tálalva minden.

A mellékszereplők is sokszor felhívták magukra a figyelmem, méghozzá annyira, hogy nem tudok várni a folytatás magyar megjelenésére, inkább megveszem angolul. Mert Lax és Gabi történetét olvasnom KELL. Amennyire gyűlölik egymást ezek ketten, csakis fenomenális lehet a robbanás, amikor rájönne arra, hogy a gyűlölet és a szerelem között kicsi a határvonal.

A filmet már nagyon meg szeretném nézni, remélem sikerül majd hozzájutni a következő hetekben. :) Ti láttátok már? És hogy tetszett?

Kiadó: Könyvmolyképző
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Sorozat: Szárnysegéd Bt. 1. rész



A Könyvmolyképző Kiadónál a könyvhétre megjelent a várva várt új Rachel Van Dyken regény, az imádnivaló The Matchmaker's Playbook - amiből film is készült Nick Bateman főszereplésével.
A Blogturnén végigkövetheted a könyv értékeléseit, és a szerencsések között három példányt ki is sorsolunk a könyvből a kiadó felajánlásában. 


06.16. - CBooks
06.18. - Kristina blogja
06.20. - Könyvvilág
06.22. - Dreamworld blog



A Passionflix jóvoltából film is készült Rachel Van Dyken regényéből! De kik is szerepeltek benne? :)
A mostani játékunk kissé talán nehéz lesz, de tudjuk, hogy megoldjátok! Minden állomáson találtok egy képet az egyik színészről, a feladatotok, hogy beírjátok a rafflecopter dobozba a színész nevét, és hogy mely karaktert alakította. Például: Mekk Elek - Jakab Sok sikert!

A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.



a Rafflecopter giveaway

0 comments: