Lara Adrian: A vámpír csókja

, by Kristina



    2009-ben olvastam először a könyvet, egy blogon találtam róla egy érdekes véleményt, amikor vámpíros, felnőtteknek szóló paranormális könyvek után keresgéltem. Emlékszem, hogy meg voltam lepődve, mert több helyen is belefutottam már az írónő nevébe (egyébként nagyon tetszik Lara név), de valami hülye oknál fogva nem vettem a fáradtságot, hogy a könyveiről is megtudjak többet... Egyszóval hülye voltam.
   Így újraolvasás után kettős érzéseim vannak Róla. Első olvasásnál azonnal magába rántott a könyv világa, persze most is, de, ...most már ott van az a bizonyos DE. Ezt most szeretném kifejteni bővebben. :)
   Úgy érzem, hogy az a bizonyos rózsaszín ködfátyol miatt, akkor nem láttam a hibáit, vagy csak a szokásos hibába estem, vagyis első olvasásnál, ha valami nagyon tetszik, akkor nem figyelek igazán semmire, csak olvasom, olvasom, mert nem érdekel más, csak az, hogy hogyan bonyolódik a történet, és, hogy mi lesz a vége...
   Igazából nem sok dolog van benne, ami zavar. Első a szöveg, pontosabban a stílusa, vagy éppen annak a hiánya, de ha jól emlékszem, akkor a sorozat többi részében már van fejlődés, hát ezt mind újraolvasás után majd kibővítem...
    A másik a kidolgozatlanság, én személy szerint hiányolok még pár fejezetet. Hihetetlen, hogy pár nap alatt a két főszereplő képes halálosan egymásba szeretni, miközben észbontó szexen kívül más nem is igazán történt közöttük, sőt még az sem sok, most merje valaki azt mondani, hogy nincs igazam...  Ez nekem, azért szúrja csak a szemem, mert nem ájultam el a szerelmi vallomások miatt, ami kifejezetten jól esett a romantikus lelkemnek, csak épp nem volt nagyon hihető... Mondom ezt újraolvasás után, igazából első olvasáskor nem is vettem észre, szóval nem kell azonnal lehúzni, sőt én nagyon melegen ajánlom, az olvasását, mert a sorozat többi része abszolút jobbnál jobb.
Miért kell elolvasni?
1. A világ, amelyet megalkotott az írónő: egyedi, persze vannak benne hasonlóságok Ward világával, de ez mind elhanyagolható. Rengeteg egyedi ötlettel van felépítve a sorozat is, és a könyv is.
2. A szereplők kedvelhetőek, igazi adonisz pasikkal van megrakva a sorozat svédasztala, szóval hölgyeim lehet válogatni, csak bátran. Ebben a könyvben szerintem nagyon szépen kezdik magukat megmutatni, és a fene megesz, hogy estére tanulás után folytassam is a második résszel az újraolvasást.
3. Erotika indexe a könyvnek, mondjuk nagyon ott van, és ez az amit nem szeretek hiányolni a paranormális könyvekben. Nagyon élettel teli, néhol megperzselődtek az oldalak szélei, imádtam a forró pillanatokat... :)
4. Nem titok, hogy itt is van egy rend, amely vámpír harcosokból áll, akik védik a fajukat. Persze minden részben egy-egy harcos megtalálja az Ő kiválasztottját. Kifejezettem szeretem, amikor a fiúk egy helyen tartózkodnak, mert nagyon jókat lehet szórakozni a beszólásokon, szóval a nevetés is ki van pipálva olvasás közben. Spoiler mentesen csak annyit mondok hogy Drága Tagen és Dante beszólogattak ám rendesen Lucannak, de elárulom, csúnyán vissza fogják kapni a következő részekben. :D
5. Lucan és Gabrielle között megvolt az a bizonyos kémia, és abszolút egymáshoz illetek, csak mint már mondottam, egy-két fejezettel ki lehetett volna bővíteni, de az is lehet, hogy csak kötözködhetnékem van... :)
    Szóval igazán ajánlom olvasásra, mert kihagyhatatlan rész, először is, mert sok mindent megtudsz a világáról, megismered a karaktereket, már itt is lehet kedvenceket (álompasikat) választani. Rio története miatt is fontos elolvasni, mert valójában az ő része már itt elkezdődik, és a könyve egy igazi pararománc gyöngyszem, szóval hinned kell nekem, ha azt mondom sorban kell olvasni a részeket. :)
    Ha csak egy délutáni kikapcsolódásra vágysz, akkor szintén tökéletes választás, mert nagyon gyorsan el lehet olvasni, és közben garantált a kikapcsolódás.
    A borítókat illetően nekem az amerikai nagyon-nagyon tetszik, mert illik a történethez is. :) A magyar borítón nem értem a sírokat, de egye fene nem nézegetem inkább.

Értékelésem: 5/4

Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2009.




4 comments:

Zenka said...

Én írtam erről egy " érdekes véleményt" :D, rám gondoltál?
Nekem nem jött be a könyv, unalmasnak és középszerűnek tartottam, visszagondolva nem is értem, miért nem lapoztam át.
Igazából szerintem én az az ember vagyok, aki nem szereti az összes hasonló stílusú könyvet, de azért én is szeretek egy párat, és ezért muszáj kísérletezni. Na de ez, ez nem :D

Kristina said...

xD Nem rád gondoltam, az a vélemény inkább olvasásra ajánlotta, de fogalmam sincs, hogy kinél olvastam, azért nem írtam. :)
A te véleményed mostanában olvastam, vagyis már pár hónapja, azért is gondoltam, hogy újra kell olvasnom, és igazam volt, mert tényleg vannak benne hibák. (Most bocs, de imádom, amikor olyan könyvekről írsz, amik nem tetszettek. xD)
Nekem ez a sorozat leggyengébb része, és még ha nem is eget rengető, de azért írtam róla, mert aki olvasná a sorozatot, annak tudnia kell, hogy jó sorban olvasni...
Nem olvastad a folytatást, ugye jól emlékszem?

Zenka said...

Párszor már kezembe akadt a könyvtárban, de nem mertem kivenni :D ( Pedig már azt hittem, hogy én voltam az, muhaha :D)

Kristina said...

Neked nem fog tetszeni, ezt már most tudom. :D