Celeste Bradley: A szélhámos

, by Kristina

Fülszöveg:
Clara és Dalton, Monty és Rose... Két pár, egy nagy szerelem. Az Álruhások Klubja újabb könyvében mindenki sokszor visel álruhát. Nem könnyű piperkőcként kiöltözve megjelenni a londoni társaságban, különösen egy, a feltűnést mindig is kerülő úriember, Dalton Montmorency számára. Márpedig az Álruhások vezetőjének legújabb küldetése során éppen Sir Thorogood, a különc karikaturista szerepét kell alakítania, akinek a politikai gúnyrajzai egész Londont felbolygatták. Sir Thorogood valódi kilétét homály fedi. Daltonnak ezt a rejtélyt kell megoldania, mivel a karikatúrák rombolják a Korona tekintélyét. Feladata teljesítése során azonban folyamatosan az útjába kerül egy bosszantó, ugyanakkor furcsa módon vonzó hölgy, Clara Simpson... Amikor Clara megpillantja Sir Thorogoodot egy bálban, azonnal tudja, hogy az illető úr szélhámos – hiszen a hölgy az igazi Sir Thorogood. Titokban készít karikatúrákat e furcsa álnév leple alatt, így próbál némi pénzre szert tenni, hogy elköltözhessen végre sógornőjéék házából és saját lábára állhasson. Eltökélt szándéka, hogy leleplezi a csalót – ehhez viszont neki is alakoskodnia kell. A különös szerepjátszás olyan cselekedetekre készteti, amelyekről korábban még csak nem is álmodott – s amelyek egyenesen az ördögien jóképű ellenfele karjaiba sodorják őt!


A történetről és a szereplőkről

A történetről elég sok mindent megtudhat az, aki elolvasta a fülszöveget, így nem részletezném túl, hogy azért maradjon még meglepetés. A történet alapja Sir Thorogood személyének leleplezése és a karikatúráinak megfejtése. A vicc az egészben, hogy a legártatlanabb rajzból keveredik a legnagyobb bonyodalom, és ennek az oka csak a végén derül majd ki.
Főszereplőink egyik álruhából bújva a másikba okoznak kisebb, de inkább nagyobb kavarodást, humoros helyzeteket és izgalmat is. Egy kémtörténet, ahol szinte az utolsó oldalakig újabb és újabb részletek bukkannak fel, amitől izgalmas és fenn tartja az olvasó érdeklődését, figyelmét.

Regency történet, minden olyan elemmel felruházva, amely biztosítja ugyan a meghitt és romantikus hangulatot a könyvben, de sokszor vicces és főleg izgalmas a beleszőtt krimi szál miatt.

Clara és Dalton, mondhatni mind a ketten szélhámosok, más személy szerepébe bújnak többször is, és ezeket a szerepcseréket azért is tudják tökéletesen megjátszani, mert egy kis részük is azzá az álruhává válik. Clara özvegy, a férje nemsokkal a házasságuk megkötése után elesik a háborúban, majd rajztehetségének köszönhetően, titokban a karikatúráival olyan helyzeteket örökít meg, amiket lassan a nemesi társaság is értékel, hiszen a fényűző társaság imádja a botrányokat és a pletykát. Viszont, amikor feltűnik az egyik rendezvényen az ál Sir Thorogood, a drága hölgyet nem hagyja nyugodni a tény, hogy bár ő nem kívánkozik a társaság középpontjában bohóckodni, mégsem tűri, hogy valaki más arassa le a dicséreteket és rajongást, amiket valójában neki szántak.
Dalton bizonyítani szeretne és az álruhások tiszteletét kivívni azzal, hogy megoldja a rejtélyt, és a Korona biztonságát is, Sir Thorogood leleplezésével. Mesterkém, elhivatott és hű a munkájához, egy igazi nemes, aki visszavonultan él és magányosan.
Tökéletes párost alkotnak majd Clarával.

A mellékszereplők közül James érdekel egyre jobban. Az előző részben sok minden történt vele, lassan felépül, és megerősödik, mind testileg és lelkileg is. Szerencsére a következő rész már az ő történetét meséli el.


A könyv és én

Celeste Bradley Álruhások klubja sorozatának első része Az álruhás, igazi meglepetés volt számomra, mert nem is gondoltam, hogy egy Julia Quinn, vagy Lisa Kleypas szintű történelmi romantikust olvasok majd. Így a második részre már más szemmel néztem, és jobban is vártam. 

Annak ellenére, hogy tudtam, hogy mi lesz a vége (hiszen ilyen könyveknél garantált a happy end), azért rendesen megizzadtam mire a végére értem. Szeretem, amikor izgulni kell a szereplőkért, és itt igazán feladták nekem a leckét.


Kiadó: Victoria
Megjelenés: 2014. január közepe
Eredeti cím: The Impostor
Sorozat: Álruhások Klubja 2. rész 

A regényről még itt olvashatsz:


01/06. Angelika blogja

01/07. Francica blogja
01/08. Keményfedél
01/09. Kristina blogja
01/10. Olvasószoba
01/11. Insane Life


Köszönöm a Victoria Kiadónak a könyvet és a lehetőséget, hogy megint egy szórakoztató könyvet olvashattam!


Nyereményjáték

A doboz kitöltéséhez segítséget ITT találhatsz, a 3. lépésnél.
a Rafflecopter giveaway

0 comments: