Elizabeth Camden: Túl az álmokon

, by Kristina

Fülszöveg: 
Anna O'Brien térképtárosként-könyvtárosként csendesen, magányosan éli mindennapjait, de roppant büszke arra, hogy az illusztris Kongresszusi Könyvtárban dolgozhat, és nagyon érti a dolgát. A feladatai végzése közben a kezébe akad egy hibás haditengerészeti irat, amely egy hajó eltűnéséről ad számot. Arról a hajóról, amelyen egykor az édesapja is utazott... Elhatározza, hogy mindenáron javíttatja a hibát, de bárhogy is próbál érvényt szerezni a kérésének, rendre falakba ütközik. Sőt meg is fenyegetik. Szégyenlősségét levetkőzve úgy dönt, az egyik befolyásos kongresszusi képviselő segítségét kéri. 
Luke Callahan az egyik legbefolyásosabb és legtehetségesebb politikus a képviselőházban, ám forrófejűsége miatt egyik napról a másikra kegyvesztetté válik. Mindenáron tönkre akarja tenni az ellene tevékenykedő házelnököt, ezért Anna segítségét kéri, hogy minél több információt gyűjthessen össze a férfiról. 
A két fiatal együtt igyekszik felvenni a harcot az őket fenyegető erőkkel szemben, és kisvártatva kiderül: több bennük a közös vonás, mint ahogy azt kezdetben hitték. Ámor nyila megsebzi a szívüket, de maguk sem tudhatják, hogy múltbéli sérelmeik, illetve a titok, amelyet megfejteni kívánnak, engedi-e beteljesülni az álmaikat...


Így utólag kissé meg vagyok lepve, hogy milyen gyorsan kiolvastam a könyvet, ráadásul a történet is tetszett! Ez meglepő, mert ilyen nálam eddig csak olyan történeteknél fordult elő, ahol rengeteg romantika és szenvedély volt jelen a főszereplők között. Félre ne értsen senki, itt is van ám romantika, de csekélyke mennyiségben. Ami igazán érdekes az Anna és Luke karakterei, a múljuk, a jelenük, sőt maga a történelmi helyszínről sem olvastam még regényben, így újszerűen hatott rám Washington abban az időben. 

Anna a Kongresszusi Könyvtár alkalmazottja, abban az időben, még nagyon kevés nő kapott munkát ilyen helyeken. A térképek iránti szeretetét apjától örökölte, aki térképészként nagyon sok fontos kutatásban és térkép rajzolásban jeleskedett, ám életét vesztette Anna 13 éves korában. Nőként nagyon meg kell küzdenie még a helyéért, hiszen nagyon közel áll a politikához is a könyvtár, s mint tudjuk az leginkább a férfiak birodalmának számít. Amikor felfedezi, hogy a haditengerészet téves jelentést írt annak a hajónak az eltűnéséről, amelyen elvesztette édesapját is, azonnal próbálja megtalálni a helyes válaszokat, csakhogy egyre nagyobb falakba ütközik, mire oda jut, hogy a munkájával fenyegetik.
Luke karaktere az elején megtévesztett, kicsit nehezen sikerült megkedvelni, a nagy önbizalom egy kicsit visszatartott, kellett pár fejezet, hogy a sok burok alá lássak. Nagyon jól felépített karakterek mindketten. Sokszor mást mutat a külvilág felé. Piperkőcnek hittem az elején, pedig a politikai életben betöltött szerepét igen jól játssza azzal, hogy kissé kiismerhetetlen. Küzd azért amiért hisz, de az különösen tetszett a jellemében, hogy amikor kell, képes arra, hogy ne ragaszkodjon tovább, az észérveknek képes hinni, nem túlzottan elvakult. 

Különösen tetszett, hogy egyikük sem tökéletes, van gyengeségük, félelmük, hibáznak, de próbálják helyrehozni amit lehet. Mégis korhűen játszottak, hol szórakoztató volt, hol izgalmas. Rengeteg újdonság, csavar fenntartotta az érdeklődésem. :) Politika szövevényes ármányai, eltűnt hajó utáni kutatás, majd a tiltott vonzalom is érdekessé tette a cselekményt. 

Kiadó: General Press
Fordította: Ligeti Lujza
Megjelenés ideje: 2016.10.31
ISBN: 9789636439194320 oldal



Ismerd meg az írónőt:

Elizabeth napközben az egyetemi könyvtárban dolgozik, és hétvégéken írja regényeit. Könyvtáros lett, mert más karriert nem is tudna elképzelni, ahol ilyen sokszínű tudás venné körül. A történetek megalkotása, olvasása mindig is egy gyönyörű menekülés volt számára a valóság elől. Azóta szeretett volna író lenni, hogy harmadikos korában elolvasta a Malac a pácban című történetet. Mindig más véget akart írni a szomorú történeteknek.
Szeret olyan történeteket alkotni, ahol a hevesen intelligens karakterek igazán nehéz kihívásokkal találják szembe magukat. Mélyen elmélkedő személyként szeret, úgy találja, hogy a kitalált történetek írása közben tudja a legjobb módon átadni a hitét.
Harmincas éve közepén, pár héttel az után, hogy megvette élete első házát, találkozott azzal a személlyel, akivel le szeretné élni életét. Szingliként rengeteg minden megtanult, önállóságot, önbizalmat, de minden nap hálás azért, hogy megtalálta a férjét.


A General Press kiadó jóvoltából megjelent Elizabeth Camden legújabb könyve a Túl az álmokon. Anna és Luke története igazán elbűvöli olvasóját, ha szeretnétek jobban megismerni őket, gyertek és kövessétek ti is a három állomásos turnét és játszatok velünk!


11.27 Kristina blogja
11.30 Dreamworld




Anna térképészként dolgozik a Kongresszusi Könyvtárban, imádja munkáját és lenyűgözik őt a könyvek és térképek világa. Mi más lenne jobb játék, mint könyvtárakat keresni?
Minden állomáson találtok egy híres könyvtárat, továbbá a helyet, ahol megtalálható, majd ezek alapján ki kell találnotok, melyik könyvtárat látjátok a képen és nincs más teendőtök, mint a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a helyes megfejtést.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

0 comments: