Stephanie Perkins: Isla és a hepiend

, by Kristina

Fülszöveg:
A városban, amely sosem alszik, fellángol a románc, de vajon kiállja a szerelem az idő próbáját?
A reménytelenül romantikus Isla azóta van belezúgva a zárkózott művész Joshba, mióta csak megkezdték első évüket a Párizsi Amerikai Gimnáziumban. Egy véletlen nyári találkozás után Manhattanben románcuk nem is tűnik olyan lehetetlennek, mint Isla hitte. Ám ahogy Franciaországban megkezdik végzős évüket, Islának és Joshnak komoly kihívásokkal kell szembenézniük: meg kell birkózniuk a családi drámával, bizonytalan egyetemi jövőjükkel, és azzal az igencsak valószínű lehetőséggel is, hogy talán el kell válniuk egymástól.
A rajongók kedvencei, Anna, Étienne, Lola és Cricket mind felbukkannak ebben az igaz szerelemről szóló, édes és érzelmes történetben – amihez New York, Párizs és Barcelona szolgáltatja a bámulatos hátteret –, Stephanie Perkins népszerű sorozatának lezárásában.




Vannak könyvek, amelyekhez hangulat kell. Ez a könyv igényli, hogy zavartalanul olvashasd, és főleg, hogy legyél egy kicsit romantikus hangulatban, próbáld újra átélni milyen 17 évesen szerelmesnek lenni.
Kell, hogy ismerd az előző két részt, mert azok nélkül nem tud akkora élményt nyújtani. Én hibáztam, hogy nem olvastam újra az előző részeket, mert már szinte semmire nem emlékeztem, így pár dolgot gyorsan fel kellett frissítenem. Utána már sokkal érdekesebb volt, hogy régi ismerősként láttam újra a szereplőket. :)
Kicsit furcsállottam, hogy az előző részektől ellenkezően itt nem lett kedvencem a főhősnő, Isla egy kicsit túlagyalta, suttogva azt írom le, hogy néha feleslegesen túlhisztizte/komplikálta a dolgokat. Lehet velem van a baj, hogy ebben a hónapban ő a második főszereplő, akivel meggyűlt a bajom, ráadásul ez is ifjúsági kategóriában. Erre persze az lehet a válasz, hogy én teljesen máshogy álltam ezekhez a dolgokhoz 10 évvel ezelőtt, kicsit komolyabban, nem ennyire lelkizősen, így nehezebben tudok velük összhangba kerülni. 

A történet jó, sőt érdekes. gyönyörű szép helyekre kalauzol el az írónő. A romantika és néha a drámaiság ezúttal sokkal nagyobb szerepet kap, mint az előző részekben, vagy csak én érzem ezt, az miatt, hogy ezúttal nem kellett a könyv végéig várni, hogy a párosunk egymásra találjon? :) 
Azokat a részeket különösen élveztem, ahol Isla és Josh szerepeltek együtt, olykor egy-egy apró sóhaj is elhagyta a számat, hiszen tényleg nagyon aranyosra sikeredte ezek a jelenetek. 

A könyv annak ellenére, hogy kiszámítható, tudott azért meglepetéseket okozni. Stephanie Perkinsnek nagy tehetsége van az apró dolgokhoz, de főleg ahhoz, hogy olyan főhős karaktereket alkosson meg, akik szinte tökéletesek és azonnal képesek felolvasztani a legfagyosabb női szívet is.  
New York, Párizs, Barcelona is színtere lesz a románcnak.
 Szeretném veletek megosztani az egyik rajongó által készített bevezető videót, már csak a képek miatt is érdemes megnézni! :)



Eredeti cím: Isla and the Happily Ever After
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 344
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789633993743
Sorozat: Anna és a francia csók 3.



Anna és Étienne, no meg Lola és Cricket szerelmének története már mindenkit elvarázsolt, és most a Könyvmolyképző Kiadó a nagy finálét is elhozza nekünk. Isla futólag már szerepelt, Josh pedig már régi ismerős, de nem csak ők térnek vissza ebben a kötetben, ahol minden szál összeér. Párizs, Amerika, Barcelona... Kalandozz velünk Te is november 7. és 15. között, a végén pedig nem csak a véleményekkel és az extrákkal lehetsz gazdagabb, hanem akár a könyv egy példányával is!



11.07. - Könyvvilág
11.11. - Sorok között
11.12. - Dreamworld
11.13. - CBooks
11.14. - Angelika blogja
11.15. - Kristina blogja



Ezúttal a művészet ihletett meg minket. Josh csodálatos memoárt rajzol iskolás napjairól, de nem ő az első, és várhatóan nem is az utolsó művész, aki elvarázsolja az olvasókat. Ezúttal minden állomáson egy olyan könyv borítóját osztjuk meg, amelyikben szerepel valaki, aki rajzol vagy fest. Nincs más dolgod, mint megírni ennek a bizonyos szereplőnek a nevét. (Ha esetleg valahol több ilyen is akad, mindegyik variációt elfogadjuk.)

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

0 comments: