Julia Quinn: Csudajó

, by Kristina

Fülszöveg:
Két tényt mindenki tud Alexander Ridgelyről. Az egyik, hogy ő Ashbourne hercege. A másik, hogy a házasság nem szerepel a közeli tervei között… 
Ez egészen addig igaz, míg egy vörös hajú amerikai lány a kocsija elé nem veti magát, hogy megmentse a herceg fiatal unokaöccsét. A lány olyan, amilyennek Alex sosem gondolt volna hölgyet… Okos és humoros, fegyelmezett és bátor. De szolgáló. Nem illik egy rangos arisztokratához… Kivéve, ha a hölgy nem az, aminek látszik… 
Az amerikai örökösnő, Emma Dunster körül tolongnak az angol urak, de ez nem jelenti azt, hogy szándékában állna bármelyikükhöz hozzámenni feleségül; akkor sem, ha beleegyezett, hogy részt vesz a londoni társasági szezon eseményein. 
Amikor titokban, konyhalányruhában kiosont unokanővére londoni házából, csak egy kicsit még élvezni szerette volna az ismeretlenséget a debütálása előtt. Nem gondolta volna, hogy egy veszélyesen jóképű herceg karjában találja magát… és hogy ez a herceg meglehetősen zaklatott lesz, amikor kiderül Emma valódi kiléte. 
Ám úgy tűnik, az igaz szerelem akkor borul virágba, amikor az ember arra a legkevésbé számít, és a szenvedély a legmakacsabb szíveket is képes megolvasztani.


 Először is le kell szögeznem azt a tényt, hogy nagyon is elvakult Julia Quinn rajongó vagyok, így távol áll tőlem ez esetben is az objektivitás. :)
 A könyvet igazi kincsnek tekintettem, hiszen az írónő legelső regénye. Ez természetesen érződik is olvasás közben, de pontosan ez miatt csak még jobban tisztelem az írónőt, hiszen bebizonyította, hogy rengeteget fejlődött az évek során.
  Kevésbé kidolgozott könyv, de ellensúlyozza a lebilincselő történet és a szeretni való karakterek. Mivel a Bridgerton család 8 részes sorozatával már megvett magának kilóra, így tökéletesen tisztában voltam azzal, hogy milyen hibákat rejt a könyv, és azzal is, hogy a jövőben ezek már nem jellemzőek az írására.

Miben hasonlít és egyben mivel különbözik a többi könyvétől?
 Azt mondanám, hogy mindenben és semmiben! :)
Főleg a társasági események alatt játszódó jelenetek minden pillanatban arra vártam, hogy mikor toppan be az ajtón egy-egy másik könyvében megismert szereplő.
Vagyis a könyv hangulata ugyan olyan, mint az összes többi regényében. Ami rendkívül megnyugtató volt rajongói énemnek, hogy nem volt alkalmam unatkozni, mivel pörögtek az események és életvidám volt. Sok mosolyt csalt az arcomra főleg a karakterek beszólásaival és hihetetlenül veszélyes és egyben vicces kalandjaival. 

 Alex Ridgely és Emma Dunster a főszereplői a Csudajónak, akiket már az első lapokon a szívembe zártam. Emmát a szörnyű makacsságáért, és vicces természetéért, Alexet,... hm,... őt nem is tudom, hogy miért. Na jó, talán azért, mert nem tétlenkedett sokáig és az első csókjelenetre nagyon hamar sor került. Vagyis Alex az a pasi, aki megszerzi magának, azt amit és akit akar. 
 Kifejezetten üdítő volt Emma szörnyen őszinte természete, mert szó szerint ami a szívén, az már abban a pillanatban a száján is volt. Tökéletesen kiegészítették egymást, és nem csak én vettem észre közöttük a szikrákat, hanem a híres nevezetes londoni társaság is.

 Igazi izgalmas történelmi romantikus regény, a báli forgataggal, hétvégi kirándulásaival, flörtökkel, a társadalmi pletykáival, kompromitálóbbnál kompromitállóbb helyzeteivel. Julia Quinn rajongóknak kötelező! 

A Blydon sorozat következő részeiben főszerepet kapó hölgyek és urak is megmutatták magukat, hosszabb és rövidebb jelenetek erejéig, aminek nagyon örülök, mert hogy legszívesebben azonnal olvasnám az ő történetüket is.


Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2013.
Eredeti cím: Splendid
Fordító: Bozai Ágota
Sorozat: Csudajó trilógia 1. része

0 comments: